Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Преди това Скопие трябва да бутне паметниците, свързани с гръцката история

almakГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ 

Спорът за името на Република Македония навлиза във финалната си фаза. По време на срещата на НАТО на 11 – 12 юли 2018 в Брюксел ще има окончателно решение за името, което ще даде възможност на Скопие да стане 30-я член на Пакта. За това съобщава гръцкият портал „ДиферНюз“, позовавайки се на дипломатически източници, които са категорични, че съществува конкретна програма за решаването на продължилия десетилетия спор за името. Но се предвижда първо македонските власти да премахнат някои от паметниците от проекта „Скопие 2014“, които касаят гръцката история. Очевидно, тези планове ще засегнат и най-мегаломанската статуя – на Александър Македонски. Един съвет – ако властимеющите край Вардара наистина са готови да се откажат от историческите си халюцинации и да приемат истината – най-безболезнено би било да се приеме, че огромният конник е паметник на хан Кубер.

Освен това, очаква се през месец април 2018 година ЕК да предложи на Македония дата за започване на преговорите за присъединяване към ЕС.

-----------------------

на снимката:  Ще събере ли смелост Зоран Заев да прекръсти исполинския бронзов конник от Александър Македонски на хан Кубер?!

 

 

   Fluida

   Lema BG

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

abbort

halba