Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Високите технологии, роботиката, туризмът и земеделието са сферите „на прицел“ от арабите

bbscГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Подробности от гостуването на тежката българска делегация в Саудитска арабия. Ръководителят на българската дипломация запозна своя колега с високата квалификация на човешкия капитал (България има най-много ИТ специалисти на глава от населението в Европа), с развитието на фармацията, електрониката и старт-ъп компаниите, към които има голям интерес за финансиране от целия свят. “Всеки четвърти компонент на вашия автомобил е произведен в България”, каза министър Захариева на министър Ал-Джубейр.

 “Виждам много възможности за инвестиции, особено във високите технологии, роботиката, туризма, земеделието”, заяви саудитският дипломат №1. За целта ще бъдат проучени възможностите, които предоставя Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия.

През юли 2014 г. Министерският съвет на Саудитска Арабия е дал възможност на Фонда да финансира нови дружества извън Кралството, като очакванията са той да стане най-големият суверенен фонд в света с активи от 2 трилиона долара. До момента чрез този инструмент Кралството е финансирало редица водещи компании в Азия и Европа, а през май т. г., по време на визитата на президента на САЩ Доналд Тръмп в Рияд, са обявени инвестиции за 40 милиарда долара отвъд океана.

И още - Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в 5-звездни хотели в България и иска да участва активно с вложения в страната ни. През миналата година броят на посещенията на граждани от Саудитска Арабия в България бележи ръст от 78% спрямо 2015 г. 

---------------------------

Бел. ред. Тази снимка, на която крал, цар и Бойко размахват арабски саби, има шанс да се нареди сред хитовете на Б. Б. от сорта на "мене пък три папи са ме галили по главата"! 

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

abbort

halba