Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Такъв е изводът от съпоставката на зъбния статус на фамилия Романови с черепите от Поросенков лог

romanoviГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

В съдебната медицина съпоставката на зъбният статус е един от най-сигурните методи за идентификация на тленни останки.

В тази светлина нека разгледаме част от откритите през лятото на 1991 година в местността Поросенков лог край град Екатеринбург тленни останки от масов гроб, в който са били погребани 9 човека. За т. нар. „Екатеринбургски останки“ авторитетната следствена комисия вече се произнесе през 90-те години на ХХ век, че принадлежат на Царското семейство. Според изследванията на комисията,

череп № 4 принадлежи на Императора,

череп № 6 е на царицата-майка Александра, а черепите с номера 3, 5 и 7 са на техните дъщери - княгините Олга, Татяна и Анастасия. Констатациите са, че четирите предполагаемо женски черепа принадлежат на хора в родствени отношения, тъй като имат твърде сходно разположение на зъбите. Те са се подлагали на квалифицирано зъболечение, което е използвало най-съвременните достижения на тогавашната дентистка медицина. И обратно - череп № 4 е с тотално разядени от кариес зъби. Специалистите, защитаващи версията, че Екатеринбургските останки принадлежат на фамилия Романови, обясняват занемарените зъби на „мъжкия“ череп със страха на царя от зъболечение… Както е известно, по настояване на Руската православна църква през 2015 година започна ново следствие, което да разпръсне витаещите в руското общество съмнения, че „има нещо гнило в Дания“, образно казано. Ето защо бяха привлечени едни от най-изтъкнатите специалисти в стоматологията, които дадоха категорични отговори относно зъбния статус на деветте открити скелета и по този начин изчистиха много от съмненията по казуса „Поросенков лог“.

Става въпрос за д-р Емил Г. Агаджанян - зъболекар от висша категория, стаж по специалността 29 години, заместник-председател на Стоматологическата асоциация на Санкт Петербург, член на Европейската асоциация по естетична стоматология (EAED), член на Американската асоциация на Козметична стоматология (AACD), за историка Леонид Е. Болотин и за историка Алексей А. Оболенски.

Ето го и техният отговор на основния въпрос:

Провеждано ли е лечение на зъбите на

император Николай Александрович?

Къде, кога, в какъв обем?

„Император Николай през целия си живот е бил редовно наблюдаван от висококвалифицирани стоматолози и е обръщал специално внимание на хигиената на устната си кухина, както е видно от документите за закупуването на четки за зъби и стоматологични еликсири. – отговарят тримата специалисти. - Изчисленията показват, че той е сменял четките си на всеки два месеца, каквито са и сегашните стоматологични норми. До 1910 г. не са регистрирани случаи на стоматологично лечение на Николай Александрович. Но през 1910-а на д-р Хайнрих Уолисън е изплатен хонорар от 1300 сребърни рубли за лечение на зъбите на императора. През 1914, както и всеки ден от 3 до 7 януари и на 19, 21 и 26 октомври 1917, Николай е бил (по думите му - "дълго") на лечение в кабинета на зъболекаря С. С. Кострицки. Последното му посещение при зъболекар е документирано на 10, 11, 15, 17 и 24 декември 1917 г. по време на заточението му в град Тоболск.

Освен това, при зъболечението по онова време е била обичайна практика  да се използва местна упойка, за да се избегне болката по време на стоматологична интервенция. Няма никаква причина да се мисли, че цар Николай Александрович е избягвал /поради страх от болка, да речем/ зъболечение по време на своя живот. Така че, ако череп № 4 бе на император Николай II, зъбите на черепа трябва да имат следи от зъболечение, включително пломби или следи от изваждането на зъб. Такива следи, обаче, няма.“

Изводът, който се налага сам:

повече от очевидно е, че т.нар. „Екатеринбургски останки“ НЕ принадлежат на императорското семейство. Което може да означава, че: първо - цар Николай II и неговите ближни са били спасени и никой никога не ги е разстрелвал. Второ – че вместо царското семейство са били разстреляни техни двойници. Трето – или пък дори и двойниците не са били разстреляни през нощта на 17. юли 1918 година. А масовият гроб в Поросенков лог е бил изкопан по заръка на Сталин много по-късно – да речем през 1946 година, когато поредната лъже-Анастасия заявява претенции за царска наследница пред английския съд. И в него са били положени тленните останки на двойниците, умрели от естествена смърт, например. Подобно предположение обяснява факта, как е възможно девойки на по 17 – 20 години да имат по над 30 пломби по зъбите си. Но, ако двойничките са били по-възрастни, ако са раждали и кърмили, това може да обясни генерализирания кариес на „княгините“. А вместо Николай II очевидно е бил използван негов двойник от простолюдието, който не е имал финансова възможност да си позволи каквото и да било зъболечение. Подобно предположение обяснява и свидетелското показание на малкия тогава Лазар Рендел, който е запомнил изумлението на майка си – стоматоложката Мария Рендел, която на 10, 11, 15, 17 и 24 декември 1917 г. е лекувала зъбите на „царя“ по време на заточението му в град Тоболск. И била изумена от факта, че „устата му била пълна с изгнили зъби“.

Тоест – по това време царят и неговото семейство вече са били подменени с техните двойници.    

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

abbort

halba