Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Тяхното ограничаване ще реши проблема с оцеляването на българския народ

bebeГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

През последните няколко седмици упорито се коментира темата за ниската раждаемост през 2017 г. Бяха изречени тежки думи и направени крайни констатации, които отразяват състоянието без да се прави анализ на предходни демографски периоди.

Нека се замислим каква е била раждаемостта преди 20-22 години? Защото точно тези, тогава деца, днес стават родители. Това заяви в предаването „Законът и Темида“ по БНР д-р Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика.

Всъщност първите, които усетиха болезнеността на демографския проблем у нас, това са работодателите. Гладът за работна ръка наложи „внос“ на наши сънародници от Украйна и Молдова.

Но никой от властимеющите не се досеща къде е първопричината за демографската катастрофа.

А тя се крие в АБОРТИТЕ ПО ЖЕЛАНИЕ!

От средата на 50-те години на ХХ век комунистическата власт у нас разрешава законово убийствата на неродени деца. И така се започва кървавата вакханалия, отнела живота на близо 7 /седем/ милиона неродени българчета! По логиката на причинно-следствените връзки, абортите пораждат и проблема с безплодието. Понастоящем над 300 000 семейни двойки у нас имат репродуктивни проблеми. И това са потомците на онези майки и баби, които са правили аборти по желание…

Ако искаме България да реши демографския си проблем и да оцелеем като народ, задължителното условие е да преосмислим отношението си към Абортите по желание. Да осъзнаем, че абортът не е стандартна козметична оперативна интервенция, а е УБИЙСТВО. Убийство на твоето дете, на човека, който ще те обича най-много… ако го оставиш да живее… Да осъзнаем, че няма нито една толкова голяма, толкова важна причина, поради която да се превръщаме в убийци.

И така, разковничето за преодоляване на Демографската катастрофа са абортите. И по-точно – тяхното ограничаване. Защото понастоящем на всяко живородено бебе в България се пада и едно абортирано, убито в утробата на майка му, дете.

Какво могат да направят властимащите по този въпрос?

Естествено, да осигурят финансови условия за достойно майчинство, в това число и категорична подкрепа на самотните майки.

Но паралелно с това да се върви към законово инкриминиране на абортите по желание. Като преди това се създадат комисии от лекар, психолог, социален работник и богослов, към които да бъдат насочвани задължително бременните жени, поискали да направят аборт. Да се създадат и кризисни центрове за оказване на дълготрайна психологическа подкрепа на бременните, където биха могли и да живеят на първо време бъдещите самотни майки.

Както обичаме себе си, нека така да обикнем и неродените си деца.

За да я има България.

 

 

   Fluida

 

 

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n


halba