Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Правителството поиска мандат от НС за преговори със САЩ за изтребителите F-16

fffГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Министър-председателят Бойко Борисов извика тази сутрин в Министерския съвет ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на Министерството на регионалното развитие за доклад

относно темата винетки и тол система. След разговора премиерът поиска оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов, който я е подал пред министъра.

И още - правителството реши да поиска мандат от Народното събрание, за да води преговори със Съединените щати за закупуването на нов многоцелеви изтребител за Военновъздушните сили. Решението на правителството се налага, защото от американска страна не са отговорили на всички въпроси поставени от двете експертни групи. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов уточни, че и при шведския самолет също има въпроси без отговори.

Предлага се да се възложи на премиера на България да създаде организация за преговорите при изготвяне на проекта за международен договор от българска страна. Задължително в преговорния екип да участват министърите на отбраната, икономиката, външните работи и финансите на България, добави Каракачанов. Имаме уверение и от Белия дом, че цената ще бъде коригирана.

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n


halba