Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Ще наложи ли България в отговор вето на Брекзит

tirГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Комисията по транспорт в ЕП отхвърли поискания от България компромисен вариант за пакета „Мобилност”. Това стана ясно днес, докато българските превозвачи протестираха

на площад „Люксембург“ в Брюксел. С гласуваните промени евродепутатите приеха новите правила за транспортния сектор. Българските превозвачи настояваха за отхвърляне на пакета „Макрон“. На площада превозвачите ни бяха подкрепени от Румъния, Полша, Словения, Унгария, Хърватия, Ирландия. Близо до протеста са разположени 10 тежкотоварни автомобила, толкова бяха разрешени от белгийските власти. Превозвачите ни бяха подкрепени предварително от нашето правителство и от президента Радев.

„Бих посъветвал всички тръпнещи от желание да кометират резултата от гласуването на т.нар. Пакет Мобилност да поизчакат. Това, което успяха да сътворят западните "колеги" е пълен, невероятен и безпрецедентен хаос. Никой не знае какво ще се случва.“ Така коментира на прима виста евродепутатът Ангел Джамбазки, който бе един от най-активните бойци срещу недомислието на Макрон и сие.

„Ако пакетът бъде приет без поправките, за които настояват българските превозвачи, България и изброените страни ще загубим голяма част от своя икономически потенциал и вътрешния ни продукт, нашите превозвачи ще бъдат принудени да изнесат бизнеса си на друго място, а това е неприемливо за нас като държава“, така коментира в аванс премиерът Борисов.

Сега, когато антибългарското решение вече е факт, остава да решим как ще действаме. Джамбазки вече предложи България да наложи вето на някое от жизненоважните за ЕС решения, като това за Брекзит.

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n


halba