Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Всъщност, има един – д-р Милен Врабевски – който показва какво е да работиш „на ползу роду“ днес

vraГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Сякаш истинските български родолюбци останаха в епохата на Възраждането. Но д-р Милен Врабевски – напук на повсеместния егоизъм и сметкаджийство – доказва със своя

живот, че и днес има истински патриоти, които милеят за народа и мислят за бъдещето на нацията. Той инвестира в четири национални приоритета. Това са битка с демографската криза, реинтеграция на българската диаспора по европейски модел, културно–историческото наследство и образованието на младите хора. И това са не държавни пари, а негови лични средства. Чуйте в първо лице думите на учредителя на фондация „Българска памет” д-р Врабевски:

„Държавата е в демографска криза и трябва да обръща внимание на

резервния си генофонд.

Ние следваме модела на по-развитите от нас държави. От друга страна, общото ни европейско бъдеще е кауза, в която трябва да участват всички. Не мога да очаквам от правителството да свърши цялата работа и да има моите разбирания по въпроса за националните приоритети и родолюбивото възпитание на младото поколение. Затова давам личен пример, за да мога да имам отговорността и смелостта да твърдя, че сме на прав път. В момента е много важно да се инвестира в младите хора, тези, които са наши братя и сестри и тези, които живеят в и извън България. Всички хора сме едни и същи - независимо, че ни дели някаква фалшива граница, която вярвам, че рано или късно няма да я има. Сега ще заведа 35 деца от Източна Македония в Брюксел – да видят Европейския парламент, да се срещнат с важните хора там, които иначе виждат само по телевизията, да разберат важността и тежестта на най-успешното държавно обединение на всички времена, а не да слушат пропаганда. Искам

те да създават своята истина.

Не се оплаквам, че има пропагандна история. Аз съм убеден европеец, обаче и искам истината. Човек не може да живее в лъжа и в страх. Това беше характерно за тоталитарните общества. Ако махнем тези две неща, остава талантът, който откриваме и може да бъдем полезни на другите. Учебникът, който издадохме, се нарича „Моята България” и влиза в програмата на МОН. Той е за ученици на възраст от 9-12 години. Започваме да го представяме във всички регионални управления по образование. След това започваме работа по втората част на учебника, много по-подробна и пълна версия за по-големите ученици.

Още е рано да създам университет,

сега правя ново спортно игрище. Все още е далечна тази идея, защото имам още работа в досегашните образователни структури, това са две детски градини и едно училище, които имат нужда от още усъвършенстване. Градим спортен център. Най-голямата и модерна зала е в двора на нашето училище. След това ще уголемим този спортен център. Мислим за една актова зала и използване на базата ѝ за алтернативен тип форми на обучение. Искам да постигнем едно високо ниво на преподаване.

----------------------------------------------

Бел. ред. Текстът е по материали на БГНЕС

 

 

 

   Fluida

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n


halba