Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

В отговор на прайда, в 5 града в страната ще се проведе Национален поход в подкрепа на семейството

ggГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

„София прайд” е политическа акция. Това са политическите искания на едни хора на улицата. Когато едно малцинство излезе на улицата и поиска някаква промяна, очевидно има някакъв проблем с цялата демокрация.

Когато имаш политически искания, мястото ти не е на улицата, а в Народното събрание, заяви Александър Сиди – народен представител от ВМРО, в ефира на „Здравей, България“ по НОВА.

Повод за коментара му е гей парада, който ще се проведе на 8 юни. Въпреки че се провежда за 12 поредна година, „София прайд“ продължава да разделя мненията за това дали трябва да го има и какви са целите му. Позицията на ВМРО е категорично против подобно парадиране и партията разпространи декларация срещу провеждането на шествието в столицата. В ефира на НОВА Сиди коментира темата заедно с представител на фондация „GLAS“ (Gays and Lesbians Accepted in Society – гейове и лесбийки, приети в обществото).

Аз като заместник-председател на Комисията за взаимодействие с неправителствени организации и жалби на гражданите не съм получил нито един сигнал от тези хора, че има някакъв проблем, който трябва да бъде решен. Ако имаме някакъв проблем, той не трябва да е демонстриран на улицата, а трябва да бъде поставен там, където му е мястото в една парламентарна република, каза още Сиди.

Депутатът от ВМРО си е направил труда да извади справка от интернет страницата на Фондацията какви са проблемите им през миналата година. Голяма част от проблемите са следствие на техни провокации, констатира Сиди. Той даде пример с пословичната изложба в Пловдив, която се организира от Фондация GLAS, със снимки от гей прайдове в държави на Балканите. Сами по себе си снимките са правене на пропаганда, защото има начини как да бъдат представени фотосите. Едната снимка е светла, хубава, шарена, а като контрапункт е снимка с едни тъмни, грозни хора, с маски, на която е изобразен християнски кръст. И тази пропаганда се прави с пари на българските данъкоплатци, обясни той.

Когато се оперира с публичен ресурс, трябва да се съобразиш с мнението на по-голямата част от обществото. А да обясняваш, че парадът за Гергьовден бил „мачовски“, ясно показва, че имаш огромен проблем на ценностите, коментира Сиди.

Александър Сиди заяви, че гей парадът с политически искания се провежда вече 12 години, а през това време няма направени постъпки и предложения за законово разрешаването на въпроси, които гей организациите определят като проблемни. Той предположи, че ако т.нар. „проблеми“ бъдат решавани, то няма да има финансиране за въпросните НПО-та.

Народният представител заяви също, че организаторите на гей парада обвиняват хората, които не подкрепят проявата, че са хомофоби. Това лепене на етикети е всъщност един нов, розов фашизъм, заяви Александър Сиди.

Като отговор на „София прайд“ българите, които не приемат парадирането със сексуалните странности, организират тази събота, 8 юни, в пет града в страната Национален поход в подкрепа на семейството. Жители на София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе ще заявят публично, че семейството е най-ценната инвестиция. Целта е това събитие да бъде не протест, а ПРАЗНИК на българското семейство. Ще има музика, балони, сини и розови тениски и много забавни моменти за цялото семейство. Ще бъде пуснат и химна на България, за да си припомним факта, че въпреки трудностите, през които сме преминали като народ, сме запазили своите корени, език и добродетели, основани на християнската вяра, култура и ценности. Организатори са Национална асоциация „Поход за семейството“ и съмишленици на каузата в различните градове.

 

 

   Fluida

   Lema BG

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

halba