Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

„Февруари“ е четвъртата пълнометражна лента на режисьора Камен Калев

zxswqГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Невероятен успех за българската култура и изкуство - филмът “Февруари” нa Камен Калев е селектиран за официалната състезателна програма на фестивала в Кан, заедно с още 55 заглавия! Екипът на филма го определя като "може би най-личния филм" на Камен Калев, вдъхновен от живота на дядо му - разказ за събития, направен по "необичайно поетичен и интригуващ начин". Калев, освен режисьор, е автор на

сценария, включва се зад камерата и сам прави монтажа на "Февруари". Оператор е Иван Чертов, композитор - Петър Дундаков, а Ива Минева е сценограф и художник на костюмите. В ролите във "Февруари" са Иван Налбантов (участвал и в дебютния филм на Калев "Източни пиеси"), Христо Димитров - Хиндо, Ненчо Костов, както и непрофесионалните актьори Лъчезар Димитров и Кольо Добрев.

Продуценти са Филип Тодоров и Камен Калев ("Уотърфронт"), Владимир Явашев, а копродуценти са Диан Ясем и Селин Шапданиел от Коро Филмс (Koro Films). Филмът е продукция между Българи и Франция и е получил финансиране и от Националния филмов център и Евроимаж. Негов световен разпространител ще бъде френската компания "Мементо филмс интернешънъл" (Memento Films International).

 

   

kultura - Copy1pravoslavie - Copy1

12659614 1036633103064017 1199327596 n

halba