Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Руснаците търсят сваления US дрон, за да извадят от него шепа чипове

medawГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Италианското разузнаване съобщи на правителството в Рим, че Кремъл е планирал опит за убийство на министъра на отбраната Гуидо Крозето, за което е приготвена награда от 15 милиона долара. Това съобщава вестник Il Foglio. Според публикацията, безпокойството на италианските специални служби е предизвикано от "гневните нападки" на бившия президент на Руската федерация Дмитрий Медведев, който

миналата година нарече Крозето "рядко срещан глупак", заради твърдението му, че ако руските танкове влязат в Киев, това ще е начало на Третата световна война.

Управляващите в Рим смятат, че Медведев, който сега е на поста заместник-секретар на руския Съвет за сигурност и близък до Владимир Путин, има влияние върху вземането на решения. Италианските тайни служби са прихванали искането на Медведев за покушение срещу министър Крозето за 15 милиона долара, адресирано до частната военна компания Wagner. "Вагнеровците" биха могли да извършат покушението, използвайки килъри от своята „клетка“ в Сърбия.

Според Il Foglio, искането на Медведев за атентат срещу Крозето е било предадено още преди последните изявления на италианския министър, който обвини ЧВК „Вагнер“ в разпалването на миграционната криза в Европа. Колко сериозно е намерението на Медведев не може да се каже, предвид информацията, че Митя прекалява с водката.

И още новини - украинските защитници са регистрирали нетипична руска активност в Черно море - противникът е изтеглил в морето 20 кораба и много части от спомагателния флот. Сред тях има 4 ракетоносача - един от тях е подводен – носещи 28 ракети. Всички кораби са разпръснати, така че вероятно руснаците се опитват да намерят останките от американския дрон, който те свалиха по-рано. Пентагонът заяви, че разузнавателната информация, събирана от този дрон, е била изтрита дистанционно. Но иванушките вероятно имат намерения да прекопират елементи от конструкцията, а също и да извадят от дрона шепа чипове. Както е известно, за да се сдобият с чипове, руснаците вече изтърбушват всички западни марки хладилници. Наскоро Кремъл показа видео с най-новия си „супер-дрон“, чиято конструкция наподобяваше любителска самоделка от епохата на братя Райт.

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n