Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Премиери и дискусии очакват публиката в Градската художествена галерия

knigapНАШИЯТ КРЪСТ

Утре, 5. септември, се открива 19-ото поред издание на Седмицата на православна книга, което се организира от Варненска и Великопреславска митрополия. Седмицата е посветена на 1100-годишнината от Успението на св. Климент Охридски. Организаторите са се насочили най-вече към представянето на български автори и издатели, публицисти, богослови.

Ще бъдат представени над 15 издания, някои от тях са популярни, други нетолкова, има публицистика и поезия. Една от вечерите ще бъде посветена на съвместно издание с нашите приятели от Черна гора и специално с издателска къща „Светигора”. Поканени са гости-духовници от Молдова, които ще участват за първи път във форум. Това са свещеници, българи по произход, и те ще разкажат за своя опит. Една от дискусиите ще бъде посветена на просветата в енорията. На темата за съборността в църквата е посветена дискусията, в която ще участват богослови от българските богословски факултети; тя е озаглавена „Вярвам в една свята, съборна и апостолска Църква”.

Новост е, че за първи път се обръща сериозно внимание на християнската проза. Вечерта на празника Рождество Богородично ще бъде посветена на християнската литература. Ще бъдат представени романи, стихосбирки и сборници с есета. В дискусията за християнската литература ще участват авторите Деян Енев, Николай Фенерски, Калин Михайлов, Дария Захариева.

------------------------------------------------------------

А ето и пълната програма на Седмицата

 

   Fluida

   Lema BG

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n

halba