Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Когато абортите са узаконени, отговорността за тези убийства на деца пада върху цялото общество

bebeНАШИЯТ КРЪСТ

Днес Московският патриарх Кирил е подкрепил петицията на руски граждани за законова забрана на абортите в Русия. Подписката е инициирана от участници в общоруското обществено движение "За живота" и движението "Православни доброволци". Петицията настоява, че абортите са "легално убийство на деца преди раждането им". Защитниците на неродените деца искат законодателството на Руската федерация да признае на заченатото дете статута на "човешко същество, чийто живот, здраве и благополучие трябва да са защитени със закон".

Според текста на предложението, в Русия трябва да бъдат забранени: хирургичните и медикаментозни аборти; противозачатъчните средства с абортивно действие; помощните репродуктивни технологии, на които неизменно е присъщо унижаването на човешкото достойнство и убийството на деца, намиращи се на начални етапи на ембрионално развитие. Като анти-абортна мярка се предлага държавният бюджет да отдели средства за материална помощ на бременните жени и семейства с деца не по-малка от жизнения минимум в страната.

България, в която от 1956 година до днес чрез аборти са избити над 6 милиона деца, трудно асимилира абортите по желание като узаконено убийство. Въпреки това, и у нас има хора и организации, които настояват това кръвопролитие да бъде поставено извън закона. В канцеларията на Светия Синод, например, чака за разглеждане цялостна Стратегия за борба срещу абортите, която бе внесена от името на православните християни от Старозагорска епархия. 

-------------------------------

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Видеото съдържа кадри, неподходящи за деца!

 

   Fluida

   Lema BG

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n