Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Автор на вълнуващата композиция е младият скулптор Мартин Худачек

pdНАШИЯТ КРЪСТ

В град Бардейовска Нова Вес в Словакия е издигнат Паметник на неродените деца. Всъщност, става въпрос за скулптурна композиция в памет на убитите при аборти невинни дечица.

Изключително силно въздействащата творба е дело на младия словашки скулптор Мартин Худачек от Банска Бистрица.

Паметникът не само изразява съжалението и покаянието на майките за стореното, но и прошката и любовта на нероденото бебе към неговата майка. Идеята за създаване на този монумент е на група млади жени от т.нар. Движение за молитви на майките. Тези жени са преживели душевен катарзис след направени от тях аборти. Те вече са осъзнали стойността на всеки човешки живот и вредата, която нанасят абортите по желание. Вреда, която се изразява не само в непоправимата загуба на неродени човешки същества, но и в увреждане на душевното (а често и физическото) здраве на всяка жена, която притисната от различни житейски ситуации реши да абортира детето си.

Важно е да се знае каква е задгробната участ на душите на тези малки страдалци, убити в майчините си утроби. Според откровението, дадено на праведницата от Ардатовския манастир майка Анастасия /Логачева/, тя видяла голяма къща без прозорци, но с множество комини, от които се протягали за помощ детски ръчички. Ангелите ѝ казали: "В този дом се намират душите на мъртвите некръстени деца, които, макар и да не изпитват вече болка, са лишени от светлина"... Неразкаяният грях на аборта има последици и в отвъдното. Според откровенията на много благодатни старци и старици, измъчващите се погубени младенци чакат кога техните майка /и бащи/ убийци, след като егоистично изживеят земните си дни без тях, ще заемат тяхното място, а самите те ще бъдат освободени от тъмниците. 

Една от тях е известната старица схимонахиня Антония, живяла в Русия до 1998 година. По Божията милост, тя три пъти е напускала тялото си и е била на Небето. След третия път станала особено тиха и вглъбена, тъй като Бог ѝ показал мъченията на непокаялите се грешници - особено тежки били те за лекарите-гинеколози, извършили хиляди аборти...

Тъжната истина е, че всички грешим. Няма човек без грях, но ако се покаем за престъпленията и делничните ни прегрешения, ако се решим на изповед пред свещеник, Бог може да ни очисти от мръсотията на злото.

Грехът на аборта, на детеубийството, също може да бъде изкупен. Защото превелико е Божието милосърдие. 

Тези майки, които са осъзнали своите грешки от младините си и копнеят за прошка от своите убити дечица и от Бога, могат да се запознаят с Молитвеното правило, дадено на схимонахиня Антония от Пресвета Богородица. 

 

---------------------------------------

Бел. ред. Информацията се публикува със съдействието на Н. Фенерски

  

 

   

   gwhyjk

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n