Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Дядо им, който оповести скандалния случай, бе намерен убит

advenНАШИЯТ КРЪСТ

Три сестри - на 13,14 и 18 години - са били държани под ключ в пълна изолация от родителите си сектанти. Децата никога не са посещавали училище,

защото техните не одобрявали българската образователна система. За скандалния случай сигнализира дядо им, първоначално в тв-предаването „Съдебен спор”, а вчера той бе открит мъртъв в апартамента си в столичния квартал „Люлин”. Старецът се казва Стефан Янев, на 87 години и беше обявен за издирване на 12. февруари. Възрастният мъж изчезна малко след като разкри, че трите му внучки са живеели като заложници, под ключ. По тялото на мъжа има видими следи от насилие. По случая от полицията са задържани дъщеря му и зет му, и двамата са членове на регистрираната протестантска секта на адвентистите от седмия ден.

Този случай показва за пореден път, че членуването в някои секти като петдесятници, адвентисти, баптисти, дъновисти, а също и в старостилния православен разкол, води до психически отклонения у някои хора. Кървавите примери са много – като петдесятника Атанас Ш. от Казанлък, който закла майка си и дядо си, а след това се обеси, като баптисткото семейство от Добрич, убило трите си деца, като самоубийствата при дъновистите и старостилците-разколници.

Накрая нека се запитаме – по какъв начин обществото ни би могло да се защити от пораженията на религиозните секти? Първа стъпка може да бъде създаването под патронажа на Дирекцията по вероизповеданията на една комисия от лекари-психиатри, която с цифри и факти да докаже очевидната връзка между религиозните практики в определени религиозни общности и психическите разстройства, убийства и самоубийства на техни членове. Което да доведе до заличаване регистрациите на тези деноминации в България… Топката е в полето на премиера Борисов.

 

 

  

 tgt

 

   Fluida

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n