Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Заповядайте на беседата „Зависимостите сред младежите в светлината на Православието“

zavisimost_pravoslavieНАШИЯТ КРЪСТ

Енорийския център на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" кани всички заинтересувани на открита беседа на тема "Зависимости сред младежите в светлината на Православието.

 Алкохолни и наркотични зависимости". Беседата ще се проведе на 7 март от 18 часа в залата на центъра. Лектор ще бъде клиничният психолог Петър Петров, който работи като специалист в Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм (Централно управление - София). Петър Петров е също така психологически експерт на Центъра за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий" и училищен психолог.

Това е втората от поредица лекции, след беседата за тютюнопушенето и шаманизма като психофизиологическа и окултна зависимост. С предстоящата беседа за алкохолните и наркотичните зависимости сред младежите лекторът ще навлезе в детайлите на този проблем и ще набележи някои практически клинични и духовни методи за неговото преодоляване. В беседата ще бъдат разгледани медицинските психологически измерения на тези зависимости и тяхната същност. Освен това ще бъдат анализирани духовните измерения на синдрома на зависимост към психоактивни вещества (ПАВ). Мирогледната криза у съвременния човек и тясно свързаната с него зависимост към тези субстанции ще бъде осветлена според учението на Православната Църква. Лекторът ще разясни и основни аспекти на същността на пътищата за терапия на зависимостта към ПАВ - ще говори за православния начин на живот и пътя на обо̀жението.

Модератор на беседата ще бъде д-р Десислава Панайотова, директор на ЦРИК и на Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий", експерт "Програми и проекти" в Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП.

Аудиторията ще може да задава конкретни въпроси на лектора Петър Петров. Заповядайте!

 

   

   

 

 

 

sa

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n