Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Абортът се забранява, ако плодът вече има сърдечна дейност

bebНАШИЯТ КРЪСТ

Законодателното събрание на щата Джорджия прие един от най-строгите закони за аборта в Съединените щати, който забранява прекъсване на бременността, ако лекарят установи, че плодът има сърдечна дейност,

съобщи „Ройтерс“, цитирана от БТА. Камарата на представителите прие текста с 92 срещу 78 гласа. Сенатът също одобри малко по-рано, на 22 март, законопроекта.

Предстои губернаторът републиканец Браян Кемп, който е привърженик на промяната, да сложи подписа си под текста, за да стане действащ закон. „Джорджия цени живота. Ние сме солидарни с невинните и говорим в защита на тези, които не могат да го направят сами. Смелите действия на законодателното събрание са потвърждение на нашите приоритети и на това кои сме като щат“, написа Кемп в „Туитър“. Подобни закони бяха приети тази година в Кентъки, Мисисипи, а преди това и в Тенеси и Айова.

На практика законът забранява абортите след 6-ата г. седмица. Досега абортът в щата Джорджия беше забранен след 20 гестационна седмица. Законът предефинира определението за „физическо лице“, като включва в тази категория и „нероденото дете“. Изключение се предвижда при наличието на медицински причини, както и ако жената е забременяла вследствие на насилие.

Законодателните промени обаче не могат да влязат автоматично в сила, тъй като в момента те противоречат на конституцията. Според активисти и от двете страни на дебата за абортите, тези закони целят да предизвикат казус, който да стигне до Върховния съд и чрез него да бъде оспорено решението от делото „Роу срещу Уейд“ от 1973 г., според което жените имат конституционно право на аборт.

Според Православната църква, човешкият живот започва още в мига на зачатието и той е неприкосновен. В управляваната от комунистите-безбожници Народна република България абортите по желание се разрешават през 1956 година. От тази черна дата до днес чрез аборти са избити над 6 000 000 невинни български деца. Ако някой се пита – защо България се изправи пред демографска катастрофа – отговорът се съдържа в реките от пролята детска кръв…

 

   

   

 

 

 

sa

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n