Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Елате в полунощ, за да оповестим Иисусовата победа над смъртта с възгласа „Христос воскресе!“

blagНАШИЯТ КРЪСТ

Благодатният огън бе донесен в България и Македония и сега пътува към всички краища на нашата обща родина. Сред пороен дъжд на летище София в 18:50 ч. кацна правителственият Фалкон, с който пристигна

Благодатният огън от Йерусалим. Тазгодишната делегация бе водена от Старозагорския митрополит Киприан, който бе придружен от епископ Яков от Македонската православна църква. На аерогарата свещеници от епархиите на БПЦ-БП очакваха пристигането на самолета и на църковната делегация. Огънят бе занесен от Мелнишкия епископ Герасим в Св. Синод, в синодалния параклис "Св. Цар Борис-Михаил", откъдето в 23:30 часа с тържествено шествие ще бъде занесен до Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". От 23:30 часа Негово Светейшество патриарх Неофит ще служи празничната полунощница и в 00:00 часа ще възвести Христовото Възкресение.

Българската делегация донесе от Иерусалим пет фенера – 4 останаха в България, а петият продължи пътя си с българския правителствен самолет за Македония. Стобийският епископ Яков от МПЦ, който беше част от делегацията на БПЦ на Божигроб, беше посрещнат в Скопие от Негово Блаженство архиепископ Стефан, глава на МПЦ. „Ние благодарим на премиера Зоран Заев и на българския премиер Бойко Борисов, защото без тяхната помощ нищо нямаше да бъде възможно“, каза епископ Яков след кацането си на летище Скопие.

Това са техническите подробности. Оттук нататък – всеки, който има вяра колкото синапено зрънце, нека дойде в полунощ в православния Божи храм, за да изречем в един глас двете сакрални думи: Христос воскресе!!!

С които да изразим великата си радост от Иисусовата победа над смъртта и дявола. И да споделим надеждата си за вечен и блажен живот в небесния Иерусалим…

----------------------------------------------

СНИМКА Евгени Димитров, Булфото

 

   

   

 

 

 

sa

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n