Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

Столична община и КИЦ „Босилеград“ отбелязаха 140 години от Освобождението

bosГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

С хубаво тържество в Босилеград бе почетен Националния празник на България 3. март и 140 години от Освобождението на България от турско робство. В залата на Културно-информационния център „Босилеград” бе изнесена емоционална културна програма: рецитал на актрисата Василка Сугарева и патриотични песни в изпълнение на Константин Янков - солист от Софийската опера, със съпровод на акордеон от Йордан Велинов. Програмата бе част от календара на културните събития на Столична община, раздел „Български общности в чужбина“.

Бе прочетено поздравително писмо от вицепрезидента на Р България г-жа Илияна Йотова в което тя подчертава: „Независимо къде се намираме по света има една дата – 3 март, която ни обединява. Днес честваме най-ценното за един народ – свободата.“

На честването присъстваха представители на Граждански комитет „Западни покрайнини“, Адвокатска колегия - Кюстендил и граждани на Босилеград.

Председателят на КИЦ „Босилеград“ Иван Николов поздрави всички с думите: „3. март е свят ден за целия български народ. Ден на Освобождение, ден на завръщането на българската държавност пред света и ден, в който преосмисляме уроците от миналото и се покланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни войни, пред българските опълченци и общественици, които ни дадоха най-големия урок за любов към Отечеството“.

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в София

София
София - Температура: <b/>30°C
Предимно слънчево
Температура: 30°C
Усеща се като: 30°C
Вятър: югоизток
Сила: слаб, 4.6 m/s

Времето със sinoptik.bg

halba