Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Щрак! - моментални снимки с вината Le PHOTOGRAPHE

marashАнна ДИНЕВА

Дните на вино и рози не траят дълго,твърди Ърнест Доусън. Не сте съвсем прав, г-н Доусън! В Къщата на виното в Казанлък траят... Влюбени във виното, розето и розите оставаме тук, оста-а-ваме-е-е, оста-а-ваме-е-е... както се пееше в онази култова песен, и ни-и-що-о, че е зима /есен/! 

Младите не подозират, че за да си влюбен дори не ти е необходим обект на чувствата, това е състояние на духа - лека еуфория до див възторг от простия факт, че си жив! Tъжното ще дойде, когато няма да ни е необходимо дори вино, за да се чувстваме така. А страшно ще стане, когато забравим какво е да си жив...

Февруари винаги ми идва в повече. За щастие е къс и мно-о-ого винен!

Завръщаме се към редовните си дегустации в петък, 13 февруари 2015 след 17:30 ч. И за да не ни е фатално, продължаваме направо и на 14 февруари по Валентински влюбчиви и по Трифонски всеотдайни, просто истински във всичко, което правим!

Невероятната Клементина, представител на Винарска изба „Домейн Мараш” Стралджа и най-вече на Бургас, морето и неговите трудови хора, ще разкрие пред вас тайната на нефилтрираното им Каберне совиньон, което очарова софийската публика на DI VINO TАSTING 2014.

Mеandra Cabernet Sauvignon 2012 Marash winery е вино с ясно изразен червен цвят. Интензивен плодов аромат с нюанси на горски плодове. Средно към  плътно тяло с нотки на зрели плодове в кадифения послевкус. Нефилтрирано! Препоръчително е виното да се декантира. Алк.: 15 %

Дочакахме  и  дебюта  на  Le Photographe Pinot Noir  2013 на   Minkov Brother's !Точно това вино  ще внесе необходимия за такъв празник шармант. Сто различни фотографа пресъздават един момент по сто различни начина... и всеки поглед е уникален. Вдъхновени от светлината, вината от серията Le Photographe пречупват света през призмата на индивидуалността.

Вината Le PHOTOGRAPHE са тероарни вина. Те са проекция на климатичните и теренните особености на Карнобатския край и заложените генетични сортови характеристики. Всеки асортимент от марката се отличава с индивидуалност, сортова типичност и характерен стил.

Най-новото попълнение е Пино Ноара! Веществата, носещи благодат за сърцата ни са полифенолите и в частност – ресвератрола. Та точно с този ресвератрол са най-наситени червените вина от сорта Пино Ноар. Вината от този благороден сорт се отличават с интензивен цвят и с аромати на червени, понякога черни горски плодове, гъби и горска шума. Те са меки и кадифени, при отлежаване в нови бъчви тип “барик” поемат структуриращи танини от дървото и могат да покажат значителна плътност и мощност. Имат специфична сортова сладост, както и принципно по-ниското съдържание на танини и пигменти в сравнение с другите “големи” френски сортове, а най-добрите вина запазват достолепието си дълго време.

Поантата на вечерта обаче  остава Валентиновото Мерло DEJA VU - LOVE  на Домейн Бойар.Всеки, който го опитаможе да повтори твърдението от етикета-„Обичам те”!

Цвят – рубинен, с нотка топла дъга. Аромат - букет от червени плодове и нюанси на благороден дъб, канела, синя слива. Вкус - показва богат ароматен профил, много добра хармония, мазнота, структура,свеж финал и апетитен послевкус.  Виното е особено подходящо за съчетание с паста, пица, барбекю, колбаси, свинско, телешко, агне, твърди сирена и печени меса. Температура на сервиране 16-18 градуса С. Алк.: 13,5 %

Какво още му трябва на човек, за да е щастлив и да консумира плодовете на любовта?! О, да!! Забравих - трябва му още някой, но ако евентуално няма такъв наблизо и кубче белгийски шоколад би свършило работа! 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>27°C
Предимно слънчево
Температура: 27°C
Усеща се като: 27°C
Вятър: югоизток
Сила: лек полъх, 3.0 m/s

Времето със sinoptik.bg