Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Къщата на виното в Казанлък ви очаква тази вечер

karolansАнна ДИНЕВА

Трудно е да се проумее какво се е въртяло в главите на Клара Цеткин - германска социалистка  и Роза Люксембург - полска еврейка на 27 август 1910 г. на международната  конференция на жените-социалисти в Копенхаген. Но недоразумението, сътворено от тях и наречено Международен  ден на жената - 8 март (?!) битува петилетки в духовните пущинаци на Хеписоца и със сигурност много дами  са намразили карамфилите заради него.

Но тайно пазят спомена за умопомрачителните банкети, посветени на „другарката-труженичка”! За трогателните картички от детската градина с изрисувана осмица, от  кръгчетата  на която се  е усмихвало за мама  не едно поколение, нищо не казвам.Откъде да сме знаели, че Благовещение (25-и март) е християнският празник на майката и жената...

Независимо от всичко, обаче, дамите очакват своя празник и със сигурност заслужават да имат свой  ден от  годината. Ние, екипът от Къщата на виното в Казанлък, избираме да превърнем днешната петъчна дегустация  на 6 март в ден на  „усещането Ви за жена” .

"Домейн Бойар" ще ви  провокира с идеята за стихиите на природата, затворени в бутилка. Серията  Elements – огън, земя, вятър, лед беше създадена, за да предизвиква авантюристично настроените винени ценители и се открои с интересните си блендове. "Червеното, Fire, носи силата на огъня - стопля те, задвижва те и те възпламенява. С нежния полъх на ароматите си розето – Earth, те пренася в разцъфнала пролетна градина, където усещаш събуждането на земята. Бялото вино, Wind, носи порива на лятото, на вятъра, който те разхлажда и повежда към пътешествия... Четвъртият елемент в колекцията е Ice – един от модерните  български опити за качествено полусладко вино, от късен гроздобер, купаж от добре узрели гевюрцтраминер, семийон и совиньон блан.”

Пътешествието с Le Rose 2014 на Катаржина Естейт - бленд от Сира, Малбек & Каберне Фран, започва от топлия юг на България, спира за малко в изпотената Ви чаша с розова свежест, тръпчивост и щипка изненада и се отправя към непознати усещания с дъх на провансалски билки и лазур. Le Rose 2014  притежава впечатляващия  светлорозов, прасковен цвят, който така очаквахме от тази реколта!

Ароматът е хармония от свежи плодови нотки, череша и деликатно напомняне за току-що откъснато зърно грозде. Вкусът на виното напомня на приятен морски бриз - баланс, елегантност, приятна свежест, много добра дължина и впечатляващ вкусов аромат.

Кулинарните  изкусители на Андриан  от Центъра за деликатеси  ще ви разтопят като грюер  с виненото си фондю. А неподражаемият английски стил оставяме за финал.

 „Максиъм  България”, водеща компания в областта на маркетинга и дистрибуцията на българския вътрешен пазар, с една от най-разнообразните и изтънчени колекции от спиртни напитки в България  споделя от портфолиото си  за вас

Carolans irish cream liqueur, ПРОИЗВОДИТЕЛ: T.J CAROLAN & SON.

Този ликьор излиза на пазара в края на 70-те години на миналия век. Кароланс е уникална комбинация от добро ирландско уиски, плътен сметанов вкус и ароматен мед, нещо, което го прави различен и неповторим. Напитката се произвежда в Клонмел, от келтски - “Cluain Meala” или „Долината на меда”. В момента тази област е известна като „Златната долина” и е един от най-големите производители на екологично чисто мляко в света. Разбира се, за Кароланс се използва само най-добре подбраното мляко, тъй като сметаната представлява 40 % от ликьора и нейното качество е от основно значение. Благодарение на всичко това и на значително по-ниската си крайна цена, към този момент, CAROLANS има почти равен пазарен дял (49-51%) със своя основен конкурент – BAILEYS. Предлага се с Бонбони "Toffifee"  -бонбони с лешник, карамел, нуга крем и шоколад.

Дали ще сте стихия, нежен бриз или Мери Попинз, избирате Вие.

По-важно е да сте истинска жена, и за Вас поетите да пишат:

„За такава хубава жена,

сътворена от магия блага,

дяволското ми сърце призна,

че глава и къща се залага.

 

Колко огън, колко нежен плен

има в двете й очи небесни.

Господи, дадеш ли я на мен,

черква ще ти построя от песни.”

                                        

                                                       Евтим Евтимов

  

 

   

   

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>23°C
Ясно
Температура: 23°C
Усеща се като: 23°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg