Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Боре Иванов има зад гърба си 33 изложби, 13 от тях са в Париж

borkataГБ

Неуморният и всеотдаен спрямо изкуството български художник Боре Иванов работи върху нова колекция, за която има договори за експониране в следващите две години в цяла Западна и Централна Европа.

Колекцията носи работното заглавие „Огледални светове”, а българският художник разработва концепцията за нея заедно със своята френска партньорка – фотографката и поетеса Мари Буке. Замисълът е двамата да направят 20 диптиха /картина плюс фотография/, в които да присъстват парижки екстериори, отразени в някаква огледална повърхност.

И двамата творци работят с псевдоними, с които са станали известни в артистичния свят. Първата среща на публиката с новата им колекция ще е през този декември в Лондон, в залите на Българския културен център. През пролетта на следващата година им предстоят изложби във Виена и Прага. Но най-очаквани от творческия тандем са изложбите им в Париж, където живеят и творят. В средата на юни 2016, по време на Музикалните празници, които събират във френската столица многохилядни тълпи от ценители на музиката и изкуствата от Франция и Европа, изложбата „Огледални светове” ще бъде подредена в криптата на храма „La Madeleine” /посветен на св. Мария Магдалена/. По-късно колекцията ще бъде показана и в зала „Оранжерията” в комплекса от сгради на френския Сенат. Това са две изключително престижни изложбени зали, за които се чака ред с години. В „Оранжерията”, например, са излагали такива художници от световна величина като Модиляни, Тулуз-Лотрек, Дега... Третата изложба в Париж ще бъде в бизнес-сградата на Обществото за френско-американски връзки. Казанлъшкият художник не крие очакванията си след тази изложба да успее да „прескочи” Атлантика и да покаже своето изкуство и в Щатите. 

ogledalo

  

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>8°C
Облачно
Температура: 8°C
Усеща се като: 6°C
Вятър: североизток
Сила: лек полъх, 3.3 m/s

Времето със sinoptik.bg