Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Днес шефът на БТА Максим Минчев и Галина Стоянова парафираха договора

btaГБ

Казанлък изпревари много областни градове и още през май в Града на розите ще отвори врати 10-ят в страната Пресклуб на БТА.

В ранния следобед генералният директор на БТА Максим Минчев и кметът Галина Стоянова сложиха подписите си под договора за предоставяне безвъзмездно за управление на Българска телеграфна агенция на имот – общинска собственост, намиращ се ул. „Искра“ 4.

„Благодарим на ръководството на Казанлък, че ни покани! Идваме с удоволствие тук, защото сте център на България, защото градът ви е важен културен и бизнес център” – подчерта след подписването на договора Максим Минчев.

Шефът на БТА обеща публично, че Агенцията ще съдейства Казанлък да стане първият български град с два обекта в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Максим Минчев и Галина Стоянова вече са имали срещи с Ирина Бокова по този въпрос.

Кореспондентът на БТА в Париж ще даде рамо и за отразяването на едно друго събитие – представянето на Казанлък в Българското посолство във Франция на 13 април – в навечерието на откриването на голямата изложба с тракийско злато в Лувъра. Тази новина бе съобщена от казанлъшкия кмет Галина Стоянова, която не скри задоволството си, че Казанлък ще влезе активно в националните и световни новини. 

  

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>8°C
Предимно облачно
Температура: 8°C
Усеща се като: 5°C
Вятър: североизток
Сила: лек полъх, 3.2 m/s

Времето със sinoptik.bg