Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Трябва да се направи „пътна карта” за реализацията на добрата идея през следващите две години

magistriГБ

По идея на кмета Галина Стоянова днес в Казанлък ръководители на местни производствени предприятия се срещнаха със зам.-министъра на образованието проф. Костадин Костадинов.

Темата – създаването на лелеяното Висше учебно заведение в Града на розите. Освен една чисто урбанистична „екстра”, превръщането на Казанлък в университетски град ще има няколко реални ползи, като пречупване на негативната тенденция младите хора да мигрират от родния си град и като задоволяване на „глада” за квалифицирани инженерно-технически кадри за мощната местна индустрия. На срещата присъства и доц. Иванка Желязкова, заместник-ректор на Тракийския университет в Стара Загора. На срещата бяха изслушани различни мнения, които се обединиха около създаването на ВУЗ със специалности машиностроене, козметична промишленост, производство и обработка на етеричномаслени култури, хидравлика. Положителна е нагласата на общественото мнение, както на учащите се и представителите на бизнеса в Старозагорска област към създаването на подобно учебно заведение.

„Има реална възможност през учебната 2016-2017 г. в Казанлък да се открие висше учебно заведение, филиал или факултет на  университет”, такова бе и мнението на зам.-министър Костадинов.

Това, което престои, е да се направи „пътна карта” с конкретните стъпки, които следва да бъдат предприети, за да не остане добрата идея само едно добро пожелание.

  

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>8°C
Облачно
Температура: 8°C
Усеща се като: 6°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 3.0 m/s

Времето със sinoptik.bg