Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Росен Плевнелиев направи това изявление на Празника на розата в Казанлък

rosenГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Президентът Росен Плевнелиев и министърът на земеделието и храните Десислава Танева, шефът на БТА Максим Минчев и казанлъшкият кмет Галина Стоянова откриха днес по обед 12-я национален пресклуб на БТА в Казанлък.

Той е и първият в необластен град, което вдигна допълнително доброто самочувствие на казанлъчани. Президентът пожела в новия пресклуб да се раждат предимно добри новини. На зададен журналистически въпрос за отношенията между България и Северноатлантическия пакт от една страна и Русия от друга, президентът в качеството си на главнокомандващ на БА заяви, че НАТО по дефиниция е отбранителен пакт и поради тази причина няма намерения да атакува пръв никоя страна. Още повече, че и Русия наскоро заяви своята миролюбива позиция по отношение на натовските държави. Коментирани бяха и последните взривове във ВМЗ-Сопот.

Министър Танева от своя страна обяви, че се очаква добра реколта от маслодайни рози, като другата добра новина е, че производителите на традиционни розови култури вече ще могат да получават по 100 лв. на декар субсидии. По нейни думи, понастоящем българското розопроизводство е в подем, като нашите розопроизводители задоволяват 40 % от световните нужди от розово масло. 

  

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>6°C
Облачно
Температура: 6°C
Усеща се като: 4°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 1.7 m/s

Времето със sinoptik.bg