Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Министерството на отбраната започна кампания за популяризиране модернизацията на Армията

solomonГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Министерството на отбраната стартира обществено обсъждане на актуални въпроси от отбранителната политика и „Програма 2020“. Тази вечер в Казанлък бе втората от поредицата  срещи с широката общественост и личния състав на Българската армия, която ще обхване 16 областни центрове и гарнизони в страната. 

Целта на кампанията е да бъде запозната както широката общественост, така и професионалната общност с политиката и подхода на Министерството на отбраната, заложени в „Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили“ и с програмата „България в НАТО и в Европейската отбрана 2020“.В двете срещи с действащи професионални военни от 61 Стрямска бригада и с резервисти и патриотично гражданство в Казанлък, проблемите и задачите пред българската отбрана бяха представени от Пламен Даракчиев, парламентарен секретар на МО, от Соломон Паси и от служителката в Министерството Кехайова. Основно бяха дискутирани параметрите на отбранителните способности и намеренията за модернизация на въоръжените сили, за които в следващите няколко години са предвидени близо 4,5 млрд. лева. Особен интерес предизвика резюмето на Кехайова, която представи пред обществеността 9-те приоритетни проекта за модернизация на Българската армия, като придобиването на нов многофункционален боен самолет, на нови бойни машини на пехотата, 3D-радари, патрулни кораби, модернизация на съществуващите фрегати, усъвършенстване на стратегическото военно разузнаване и кибер-отбраната. „Благодаря за поканата да дойда тук“ – с тези думи започна изказването си Соломон Паси, но бе апострофиран от присъстващ в залата, че никой не го е канил. Въпреки провокацията, Паси коментира възпиращата възможност на НАТО спрямо евентуална агресия към България, както и взаимоотношенията България-Русия.

„Най-конструктивни отношения между България и Русия имаше по времето, когато аз бях министър на външните работи“ – заяви „скромно“ д-р Паси и допълни  – „Днес, въпреки международно неприемливото поведение на Путин, бихме могли да внесем още конструктивизъм в нашите двустранни отношения.“

Паси бе награден с грамота от патриотичното гражданство „за заслуги към демокрацията“. В шеговит тон той отвърна, че няма заслуги към демокрацията, а само към демографията, визирайки своите 4 деца.

   

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-3°C
Предимно ясно
Температура: -3°C
Усеща се като: -5°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.4 m/s

Времето със sinoptik.bg