Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Община Казанлък е уведомила застрахователите на строителите

rumyГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Министърът на образованието проф. Тодор Танев се срещна днес в Казанлък с кмета на общината Галина Стоянова, заместник-кмета по строителство Даниела Коева, началника на РИО – Стара Загора Татяна Димитрова и директора на ПМГ Красимир Дамянов.

На място те са обсъдили срутването в понеделник на сградата на учебното заведение и предприетите мерки за решаване на въпроса. Към момента Община Казанлък изпълнява стриктно разпорежданията на РДНСК, която като орган на ДНСК е упълномощена да извършва действията по Наредба 1 за обследване на аварии в строителството. РДНСК е издала заповед за спиране на строежа и заповед за назначаване на Техническа експертна комисия (ТЕК). Комисията към момента е започнала своята работа; след нейното произнасянедо2 юли, съгласно заповедта на РДНСК, Община Казанлък ще възложи изработване на проект за ликвидиране на последиците от аварията, укрепването на сградата и дострояване в съответствие и съгласно предписанията на експертите. Своевременно Община Казанлък се еобърнала към Камарата на инженерите в проектирането и специалисти от Университета по архитектура, строителство и геодезия - София за оказване на специална  помощ.

С писма Община Казанлък е уведомила застрахователните  компании на лицата, участници в строителството - проектанта, строителя и строителния надзор за предприемане на действия по отговорностите им съгласно застрахователните полици. Община  Казанлък ще търси правата си за пропуснати ползи и причинени вреди  при установяване от органите на ДНСК на причините за възникналата авария.

   

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-2°C
Предимно ясно
Температура: -2°C
Усеща се като: -4°C
Вятър: североизток
Сила: тих, 1.4 m/s

Времето със sinoptik.bg