Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Изборът е на база гласували читатели

rozariumГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова e спечелила първото място в категорията „Общини с население над 20 000 души“ в поредното издание на конкурса "Кмет на месеца", организиран от сайта Kmeta.bg.  През  месец юни надпреварата между кметовете на общини в България бе на тема "Добра градска среда".

„В категорията "Общини с население над 20 000 души" съревнованието за челната позиция бе изключително оспорвано, като то бе основно между кмета на община Казанлък Галина Стоянова и кмета на Севлиево д-р Иван Иванов - съобщава сайта Kmeta.bg. - На финала Галина Стоянова спечели с 11% повече от Иван Иванов – 42 срещу 31 на сто от гласувалите. Третата позиция остана за карловския кмет д-р Емил Кабаиванов.“

По схема „Зелена и достъпна градска среда” Община Казанлък осъществи мащабния проект за основна реконструкция на парковете „Розариум” и „Тюлбето”. В национален мащаб реализацията на икономии по Оперативна програма „Регионално развитие“ даде възможност със спестения ресурс да бъдат финансирани допълнителни обекти по схема „Зелена и достъпна градска среда“. Община Казанлък ще изпълни два такива обекта върху 3 площадки. Първият допълнителен обект ще се осъществи върху две площадки. Първата е облагородяване на пространство на ул. „Бузлуджа“, където ще се изгради спортно игрище, детска площадка, площадка за фитнес на открито и ще бъдат асфалтирани алеите. Втората площадка по този обект е изграждане на парк на ул. „Петко Д. Петков“. Тук ще се изградят площадка с детски съоръжения, фитнес площадка, ще се реконструира алейната мрежа и ще се обнови растителността, като се запазят дървесните видове. Вторият допълнителен обект е изграждане на спортна площадка северно от Младежкия дом. Тук ще бъдат изградени съоръжения за пързаляне с байкове и скейтбордове и изкуствени стени за катерене.

Стойността на двата обекта е 867 879,52 лв.Изпълнителите на дейностите са избрани, съгласно разпоредбите на ЗОП, и реалното изпълнение ще започне след подписване на допълнително споразумение към основния договор за получаване на финансовия ресурс, което се очаква в най-скоро време.

Още един обект бе изграден в община Казанлък - парк с озеленяване върху терен с обща площ 2,7 дка в центъра на град Крън. Това съобщиха за „Гласът на България“ от общинския пресцентър.

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>14°C
Слънчево
Температура: 14°C
Усеща се като: 14°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 3.3 m/s

Времето със sinoptik.bg