Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Математиците ще започнат новата учебна година в Техникума

mgГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Техническата експертна комисия (ТЕК) продължава да работи по подготовката на протокола, но едновременно с това започна предписания за укрепване на старата сграда на ПМГ и премахване на авариралата част.

Община Казанлък е предприела всички действия за осигуряване на строител с опит в тази дейност, който е на обекта и извършва дейностите, предписани от ТЕК под наблюдението на експертите.

По предписание на комисията започна вземането на проби за изработване на геоложки доклад на почвения слой. Започват дейностите по конструктивното обследване на сградата и изработване на инвестиционен проект за възстановяване на авариралата част от нея. Специалистите констатират, че аварията не е засегнала конструкцията на съществуващата сграда и тя не е поддала на увреждания.

Община Казанлък и Министерството на образованието и науката имат решение за пребазиране на училището в ПГ „Иван Хаджиенов“, където ще се настанят учителите и учениците, докато приключат строителните дейности. Корпусът в „Хаджиенов“ е самостоятелен, ремонтиран през миналата година и в момента се работи по осигуряване на неговото газифициране. Това съобщиха за „Гласът на България“ от общинския пресцентър.

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>20°C
Предимно ясно
Температура: 20°C
Усеща се като: 20°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.5 m/s

Времето със sinoptik.bg