Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

13 от най-знаковите градове ще представят България

roziГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Българската национална телевизия е поканила Казанлък да бъде част от едно от най-мащабните културни събития в България през годината - Детската Евровизия. Градът на розите е избран да стане част от кампанията, популяризираща българското домакинство.

В писмо до кмета Галина Стоянова генералният директор на националната телевизия Вяра Анкова отправя специална покана към Казанлък за участие в националната кампания  #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ, която ще се проведе на 19-и септември (събота). БНТ планира националната инициатива да е в съзвучие с мотото на тазгодишното издание на престижния детски песенен конкурс (#откривай). Тя ще обхване 13 български града, известни със своите културни, природни и исторически забележителности. Градовете са толкова, защото България е 13-а страна-домакин в историята на Детската Евровизия. Селекцията на градовете БНТ е направила на базата на инициативата „Чудесата на България", в която Казанлък има заслужено място.

В кампанията се е включил известният български художник Иван Яхнаджиев, който подготвя 13 идентични пана, брандирани с логото на Детска Евровизия 2015 за всеки от градовете, включени в инициативата. Идеята е изявен художник от Казанлък, заедно с децата на града, да нарисува една от забележителностите, с които най-много се гордее нашият град. Това ще бъде посланието на Казанлък към Европа и своеобразна покана към европейските граждани да открият и посетят града и Долината на розите и тракийските царе.

На специална среща днес, 12 август, кметът на община Казанлък Галина Стоянова покани представители на групата на Съюза на българските художници в Казанлък с председател Димитриос Пападакис, директора на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ Петя Минекова и ръководителите на трите детски школи по живопис – Галя Иванова от ОДК „Св. Иван Рилски“, Ренина Лекова от НЧ „Възродена Искра“ и Ваня Запрянова от „Арт линия“. Тя им представи идеята на БНТ и възможността за популяризиране на Казанлък със средствата на изобразителното изкуство.

Всички 13 картини ще бъдат подредени в обща изложба в зала „Арена Армеец" в седмицата между 15-и и 21-ви ноември 2015 г. Планира се и пътуваща изложба на всичките 13 платна както в България, така и Европа, чрез които да покажем красотата, таланта и културата на страната ни. Това съобщиха за „Гласът на България“ от общинския пресцентър.

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>23°C
Предимно облачно
Температура: 23°C
Усеща се като: 23°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 2.6 m/s

Времето със sinoptik.bg