Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Галин Пенев демонстрира своето изкуство на морския бряг

galinГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Завърши първото издание на Тюленово арт фест, който се проведе в едноименното черноморско селище. Идеята за културния празник е на Неф/н/ормална група "Тюленово".

През трите дни се проведоха три концерта, две литературни събития, фотографска изложба от обявения предварително конкурс „Снимах Тюленово“, бе представена работата на фотографския клуб от Камен бряг, на художника Василий Похомов и на казанлъшкия лютиер Галин Пенев. Галин демонстрира на живо как се прави акустична китара от майсторски клас. Веднага след Феста лютиерът запраши към Дунава, за да се включи в дунавската международна регата ТИД 2015. В момента казанлъчанинът гребе здраво в своя каяк към финала, който ще бъде на 23 август на дунавската делта. 

Във фотографския конкурс в Тюленово участваха около 40 автори от цялата страна. На първите три места бяха класирани съответно Трендафил Димитров, Марияна Жекова и Десислава Донева. Над 100 души присъстваха на благотворителното и единствено кулинарно събитие на фестивала, организирано в подкрепа дейността на читалището в Тюленово - конкурс за рибена чорба, направена само от черноморска риба. 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>15°C
Ясно
Температура: 15°C
Усеща се като: 15°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 0.8 m/s

Времето със sinoptik.bg