Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Приключения и проекти осмислиха лятото на децата от Фентъзи-клуб „Светлини сред сенките“

vruhГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Горещо и плодотворно беше лятото за фентъзи-клуб "Светлини сред сенките" с ръководител Валя Димова при ОДК "Св. Иван Рилски". Работата на децата и младежите по романите, конкурсите и клиповете даде страхотни резултати.

Редактирана и готова е приказката в стихове на по-малките „светлинки“. Тя ще участва в проект за набиране на средства за издаване в yatoto.com, а през това време екипът ще работи по странирането на книгата и нейната корица. Напреднаха и редакците по трета, последна част от романа "Аурелион - вечният баланс". Романът, който е най-сериозният и мащабен продукт на клуба, ще участва и в проект за издаване на английски език.

Почивката по програма "Хайде да творим заедно", предоставена от НДД, също роди много нови идеи. Светлинките покориха за поредeн път връх Мусала, снимаха няколко клипа и написаха множества произведения за предстоящите конкурси.

Продължава и съвместната им работа с децата от Лятната академия при библиотека "Искра", с които светлинките заснеха два чудесни клипа. А едни от най-гледаните им визуални продукти се оказа клипът "Ресоциализация", предупреждаващ за вредата от зависимостта от социалните мрежи. Главната героиня в него е очарователната петгодишна Фая Гератлиева.

Два от заснетите клипове може да видите чрез тези линове:

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>15°C
Ясно
Температура: 15°C
Усеща се като: 15°C
Вятър: североизток
Сила: тих, 0.9 m/s

Времето със sinoptik.bg