Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Тридневен JAZZ FEST в Долината на тракийските царе ще оглася площад „Севтополис“

vaskoГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Утре вечер - 28 август - на площад "Севтополис", след официалното откриване на Празниците в долината на тракийските царе, ще стартира тридневният JAZZ FEST. Инициатор и организатор на фестивала е човекът-глас Надя Тончева.

Фестивалната програма ще започне с концерт на формация "ROYAL DIXIE BAND". Съставът е създаден през 1983 год. и изпълнява диксиленд и суинг стандарти. Участвал е на джаз фестивалите в Банско, София, Пловдив, Коринт /Гърция/, Атина, Виена и др. Бендът е в състав: Младен Николаев - кларинет, Христо Цацинов - тенор саксофон, Георги Донев - тромбон, Стефан Ников - тромпет, Цветомир Цанков - банджо и вокал, Румен Халачев - пиано, Красимир Стефанов - туба и Емил Костурков - барабани. Начален час на концерта – 20:30.

Ана 29 август очаквайте концерта на "LATINO JAZZ PROJECT". Концертът от втората фестивална вечер ще ни поднесе коктейл от най-популярните латино-джаз стандарти в свежия ритъм на самба, боса-нова, ча-ча, танго и др. Проектът обединява: Надя Тончева - вокал; Васил Пармаков - пианист и композитор, един от най-изтъкнатите джаз музиканти у нас; Веселин Веселинов Еко - избран за басист на 2003 год. и един от най-търсените музиканти в момента, изявяващ се с успех в различни стилове музика; Стоян Янкулов - Стунджи - ударни инструменти, добре познат на широката публика с многобройните си концертни изяви у нас и в чужбина, носител на наградата "Кристална лира" за 2004 год.; Борислав Ясенов - флейтист, композитор и преподавател в АМТИИ - Пловдив и Живко Велев - китара, съосновател на "Лайф Зара Джаз". Начален час на концерта – 20:30, площад "Севтополис". Същата вечер на 29 август купонът продължава с Джем сешън в клуб "АГАРТА" от 22 часа с участието на Акустично джаз трио „Димитровград" в състав: Димитър Русев - китара, Митя Йорданов - пиано, Петър Ганев - барабани и Мария Арнаудова - вокал.

Третата фестивална вечер започва с концерт на "GIRSY JAZZ PROJECT " на 30 август. Това е пловдивски музикален проект, ориентиран към корените на европейския цигански джаз. Четиримата музиканти Любомир Толумбаджиев - цигулка; Петър Койчев - китара; Момчил Ангелов - китара и Христо Минчев - бас са обединени около стремежа към автентичното за началото и средата на ХХ век звучене и виртуозността на Джанго Райнхард и Стефан Грапели. Музиката им е едновременно динамична и увлекателна - пътешествие през времето и златните години на европейския джаз. Начало на концерта - 19 часа, площад "Севтополис".

За десерт – гвоздеят на фестивалната програма – концертът на ВАСИЛ ПЕТРОВ и АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ ТРИО! Честта да закрие фестивала се пада на най-популярния български джазов певец Васил Петров. Ще му партнират Ангел Заберски - пиано, носител на "Кристална лира" за 2014, Борис Таслев - контрабас и Димитър Семов - барабани. Концертът е с начален час 20:30.

Градът на розите не е слушал толкова много и качествен джаз от времето на Фрукаде джаз феста, който бе организиран навремето от мецената Илиян Дончев.

Очакваме ви! Без вас джаз-купонът не може да се случи!

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>16°C
Ясно
Температура: 16°C
Усеща се като: 16°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg