Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Вместо любовни ласки 52-годишният немец получил нож, опрян в гърлото

golfГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

На 5 септември, по искане на Районна прокуратура - Казанлък, съдът наложи мярка „задържане под стража“ на 20-годишната Асения Ц. от Габрово и на Богдан И., на 21 г. от същия град, привлечени като обвиняеми за изнудване и противозаконно отнемане на превозно средство с намерение противозаконно да го присвоят.

Районна прокуратура е повдигнала обвинение и срещу Калоян Х., на 24 г., от гр. Габрово, който е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.   

На 2 септември в РУ-Казанлък е получен сигнал чрез тел. 112 за германски гражданин, на когото на бензиностанция в града противозаконно му е отнет лек автомобил. На място е установен германският гражданин А. С., на 52 г. Той заявил, че пристигнал в България на 22 август, за да се срещне с Асения. Двамата се познавали от пролетта на тази година, когато жената работела в Германия. Тя се прибрала в България, но двамата поддържали връзка по интернет.

Когато пристигнал у нас,германецът се настанил в хотел в Габрово. На 1 септември А.С. заедно с Асения Ц., Богдан И. и Калоян Х. заминали с автомобила на немския гражданин – «Фолксваген Голф 6» - за Черноморието. На 2 септември четиримата се връщали от морето. Автомобилът се управлявал от Асения. По пътя тя завила към връх Бузлуджа. До момента е установено, че в подножието на върха тя и един от спътниците й, използвайки нож, заплашвали А.С., с цел да го принудят да им даде сумата от 15 000 евро. Парите трябвало да бъдат изтеглени от банка и четиримата тръгнали към Казанлък. Когато стигнали до бензиностанция «Петрол» в източния край на града, немецът успял да слезе от автомобила и потърсил помощ от служителите на бензиностанцията. В търговското помещение той бил застигнат от Асения Ц., която му нанесла удари. После жената се върнала в автомобила и с Богдан И. напуснали бензиностанцията с лекия автомобил на германския гражданин.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък незабавно е образувано досъдебно производство. Асения С., Богдан И. и Калоян Х., са били обявени за общодържавно издирване.От 2 до 4 септември са проведени бързи оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Казанлък и РУ – Габрово, които открилии задържали тримата извършители на престъплението. Лекият автомобил е намерен в местност близо до връх "Бузлуджа". Едната регистрационна табела е откритав напоителен канал в землището на с.Черганово. Личните документи на А. С. и документите на автомобила са намерени в близост до паркинг в подножието на връх Бузлуджа. Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък са извършени огледи, разпити на свидетели, назначени са множество експертизи – дактилоскопни, медицинска и др. Продължават активните процесуално-следствени действия.

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>15°C
Ясно
Температура: 15°C
Усеща се като: 15°C
Вятър: североизток
Сила: тих, 0.9 m/s

Времето със sinoptik.bg