Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

С тази сума, отпусната от Норвежкия финансов механизъм ще бъдат обновени енергийно 5 детски заведения

chekГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова посети днес Казанлък, за да връчи на кмета на общината Галина Стоянова символичния чек от 653 000 лв. – сумата, отпусната от Норвежкия финансов механизъм за енергийното обновяване на 3 детски градини и 2 детски ясли.

Министър Петкова посети част от детските заведения, които ще бъдат газифицирани, D на други ще бъдат подменени отоплителните системи; очаква се икономията от отопление да надхвърли 50 % от досега изразходваните средства за тази цел.

„Община Казанлък с право може да бъде наречена „отличник“ с тези 5 сгради, които ще бъдат енергийно обновени; по този начин вие се нареждате до Столична община!“ – подчерта министър Петкова.

В момента вече е стартирала процедурата по избор на изпълнители, като реално строителните дейности се очаква да започнат от началото на 2016 година. Крайният срок за приключване на дейностите по проекта е средата на август. До този момент Община е защитила още два проекта, финансирани от Норвежкия финансов механизъм. Това са проектът за реставрация и социализация на тракийските гробници в могилите „Хелвеция“ и „Грифоните“ на стойност 2,4 млн. лева, както и проектът за дигитализиране на фондовете на исторически музей „Искра“ за сумата 300 000 лв.

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>15°C
Ясно
Температура: 15°C
Усеща се като: 15°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.1 m/s

Времето със sinoptik.bg