Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Гостуването на подбрана колекция от „Арт Център Вихрони” в галерия „Средец“ продължава още два дни

vpГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

„Арт Център Вихрони” сътвори истинско културно събитие с помощта на свои приятели. В изложбата, която бе подредена в престижната столична галерия „Средец” на Министерството на културата, ценителите на изкуството могат да видят немалка част от колекцията художествени произведения на „Арт Център Вихрони”.

Сред авторите, които участват със свои творби, са известни имена като: Аделина Попнеделева, Андрей Даниел, Антон Радулов от Казанлък, Божидар Бояджиев, Вихрони Попнеделев, Греди Асса, Димитър Киров, Кольо Карамфилов /1963- 2014/, Любен Зидаров, Милко Божков, Недко Солаков, Румен Жеков, Свилен Блажев и др.

„Арт Център Вихрони” се намира на изключително живописно място в село Долно Камарци, между Стара планина и Средна гора, само на 40 км. от София. Той е създаден от известния ни художник проф. Вихрони Попнеделев /който е възпитаник на казанлъшката Художествена гимназия/ с идеята да е място, което събира и дава възможност на различни автори, автори от различни поколения, автори от най-разнообразни жанрове да творят и общуват в контакт помежду си. „Арт Център Вихрони” е и отворено място за посещение, където всеки би могъл да се докосне до изкуството, да участва в него, да общува с авторите и да натрупа познания и визуална култура.

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>12°C
Облачно с дъжд
Температура: 12°C
Усеща се като: 12°C
Вятър: запад
Сила: тих, 1.2 m/s

Времето със sinoptik.bg