Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Отборът на казанлъшките полицаи стана трети във футболния турнир

dpГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

На 8-ми ноември, деня на св. Архангел Михаил, традиционно се отбелязва професионалния празник на българската полиция. Празникът е честван за първи път през 1924 г., като при избора на дата натежава аргументът, че св. Архангел Михаил символизира властта, изпълняваща закона.

Във връзка с празника, за постигнати високи резултати в професионалната им дейност, със заповед на Директора на ОДМВР – Стара Загора са наградени 22 полицейски служители от различни структурни звена на ОДМВР  - Стара Загора.

На 5-и и 6-и ноември празникът беше отбелязан с проведения турнир по стрелба с пистолет, в който освен полицейски служители участваха и отбори на Община – Стара Загора и на журналисти от местни медии, турнир по футбол на малки вратички за служители на МВР и „Ден на отворените врати на полицията”. В турнира по стрелба с пистолет, който се проведе на стрелбището на Второ РУ – Стара Загора, победители в индивидуалното класиране при мъжете и жените станаха мл. инспектор Александър Коджабашев от сектор „Пътна полиция” и инспектор Ивона Стоилова от сектор „Противодействие на икономическа престъпност”, ОДМВР – Стара Загора. Отборното първо място беше спечелено от отбора на сектор „Пътна полиция”, ОДМВР – Стара Загора.

Турнирът по футбол се проведе на 6-и ноември на тренировъчното игрище на стадион „Берое”. Участваха 8 отбора от РУ в региона, РДПБЗН – Стара Загора и ЗЖУ – Кърджали. След изпълнени с емоции и изключително оспорвани футболни срещи, на първо място се класира отборът на ОДМВР – Стара Загора, който на финала, след 1:1 в редовното време, победи с дузпи отбора на РДПБЗН – Стара Загора. На трето място остана отборът на РУ – Казанлък, който също след изпълнение на дузпи победи отбора на Второ РУ – Стара Загора.

На 6-и ноември във всички РУ в региона беше проведен и  традиционният „Ден на отворените врати”, по време на който деца от ОДЗ и основните училища имаха възможност да се запознаят с професията полицай и с дейността на българската полиция по противодействие на престъпността и охрана на обществения ред. За децата бяха извършени демонстрации на полицейска техника, автомобили и оборудване, изземане на пръстови отпечатъци, разпознаване на извършители на престъпления в специализирани помещения (през „венецианско стъкло”), работата на дежурните полицейски служители от оперативните дежурни части.

Инспекторите от Детска педагогическа стая при РУ в региона подготвиха и проведоха с децата превантивни занятия  за безопасно поведение у дома, в училище и на улицата.

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>11°C
Слънчево
Температура: 11°C
Усеща се като: 11°C
Вятър: изток
Сила: тих, 0.7 m/s

Времето със sinoptik.bg