Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Романът „Без право на завръщане“ се превърна в библиографска рядкост още след издаването си

fГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Един от основателите на СДС в Казанлък – радикалдемократът и писател с национална известност – Стефан Бакърджиев избра знаковата дата 10-и ноември за премиера на втория том от внушителната си историческа трилогия. Романът-хроника „Без право на завръщане“ бе субсидиран частично от Община Казанлък, като спонсори на изданието са меценатът Борис Кърчев и парламентарната група на „Патриотичен фронт“.

Книгата излиза в престижното столично издателство „Сиела“, а бе представена в литературно-художествения музей „Чудомир“ от Чавдар Ангелов, директор на НПМ „Шипка – Бузлуджа“. Представители на Община Казанлък на премиерата не бяха забелязани. Причините вероятно са две: първо – авторът минава за личен враг на Галина Стоянова; и второ – личният състав на Общината все още очевидно не е надмогнал стреса от посрещането на повторилата мандата кметица и нейните многозначителни думи: „Знам, че повечето от вас не биха искали да ме видят отново тук, но народът ме избра“…

Романът е втора част на историческата сага „Ex Oriente Lux. Фердинанд и мечтата за Константинопол“, която спечели Голямата награда на Националния конкурс за неиздаден роман на фондация „Развитие“.

„Всъщност, изразът „Без право на завръщане“ описва не само изгонването на абдикиралия цар Фердинанд, тези думи касаят и идеала за националното обединение на българския народ“, уточни авторът смисъла на заглавието на новия си роман. А най-добрата новина от премиерата бе, че фенове на творчеството на Бакърджиев обещаха отсега да финансират издаването на третия том от трилогията, посветена на съдбата на България от първата четвърт на ХХ век.

Редакционният екип на националния новинарски портал „Гласът на България“ поздравява Стефан Бакърджиев за титаничния му писателски труд и за неговата 60-годишнина! 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>9°C
Слънчево
Температура: 9°C
Усеща се като: 9°C
Вятър: североизток
Сила: тих, 0.5 m/s

Времето със sinoptik.bg