Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Прокуратурата наблюдава бързото производство срещу каскадьора с 2,8 промила алкохол в кръвта

makarovГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Районна прокуратура - Казанлък наблюдава бързо производство срещу Денко Н. от Казанлък за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда и за непристойни действия, като деянието е съпроводено и със съпротива срещу орган на властта. Районна прокуратура наблюдава и досъдебно производство срещу същото лице за държане на оръжие и боеприпаси.  В момента се извършват активни процесуално-следствени действия и по двете производства под ръководството на наблюдаващ прокурор.

На 3 декември към 18:30 часа на тел.112 е получено съобщение за нарушител на обществения ред до сграда в Казанлък. На място пристигнал полицейски екип, който установил, че в лек автомобил „Опел Вектра“ се намирал Денко Н. Докато се извършвала проверката, мъжът запалил двигателя на колата си и потеглил. След преследване от органите на реда бил спрян в междублоковото пространство в жилищен комплекс „Изток“.  При последвалата проверка, Денко Н. оказал съпротива на полицейските служители и опитал да използва законно притежаван пистолет, марка “Макаров”. Служителите на МВР от РПУ - Казанлък предотвратили изваждането на оръжието. Установено е, нарушителят е управлявал лекия си автомобил с концентрация на алкохол в кръвта - 2,80 на хиляда, което е било установено с техническо средство “дрегер”.

На 4 декември е било извършено претърсване във вила, обитавана от Денко Н., в землището на Казанлък. Там полицаитеоткрили общоопасни средства - оръжия и боеприпаси, както и приспособления за огнестрелни оръжие – 10 оптически мерника,  които са притежавани без необходимото разрешение. Денко Н. ще бъде привлечен като обвиняем по бързото производство на Районна прокуратура-Казанлък за шофиране след употреба на алкохол и непристойни действия, нарушаващи обществения ред, а по досъдебното производство предстои да бъдат назначени експертизи.

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>11°C
Слънчево
Температура: 11°C
Усеща се като: 11°C
Вятър: изток
Сила: тих, 0.7 m/s

Времето със sinoptik.bg