Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Стефан Радев, който бе „командирован“ от БСП в ГЕРБ, се кани да закрива културни институти

veskoГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Новоизбраният кмет на Сливен – Стефан Радев - е вдигнал мерника на Сливенския симфоничен оркестър и има намерения да го закрие. Съдбата на симфониците ще последват по всяка вероятност и певците и танцьорите от Фолклорния ансамбъл. Причината, която доскорошният бесепар и настоящ гербаджия Радев изтъква – окаяното финансово положение на Община Сливен. В симфоничния оркестър и ансамбъла са назначени общо 90 музиканти, певци и танцьори с месечна издръжка  около 40 хил. лева.  В понеделник, 11 януари, те ще се съберат на мълчалив протест пред сградата на Общината.

Казанлъшката връзка – във феноменалната Сливенска филхармония са свирили и свирят едни от най-добрите казанлъшки изпълнители. А цивилизованата публика от Града на розите си спомня със суперлативи за нееднократните гастроли на сливенските симфоници. Втората връзка е в приликата между действията на кмета на Сливен и кметицата на Казанлък – първата работа и на двамата още след избирането им беше да се хвърлят да закриват културни институти. Галина Стоянова удари с лека ръка кръста на общинското списание за литература и култура „Кула“ – едно национално известно издание с над 90-годишна история. Стефан Радев пък посяга на две от културните емблеми на Града под Сините камъни. 

Но сливенци нямат намерения да се предават без бой. Известната оперна певица Татяна Шиварова, почетен гражданин на Сливен, която живее и работи от 30 години в Милано, е инициираламеждународна подписка срещу намерението на кмета Радев.Отзвукът е огромен. Досега са се подписали и са коментирали неадекватното решение почти всички световноизвестни български оперни певци, както и много италиански, немски, английски и прочие певци, диригенти, композитори и музиканти…След приключването на подписката, Таня Шиварова възнамерява да я внесе в Министерството на културата. Ако и вие искате да подкрепите музикантите и танцьорите от Града на 100-те войводи, ето линк към подписката:

----------------------------------------------

На снимката – световноизвестният цигулар Веско Ешкенази също се обяви в защита на Сливенската филхармония!

   

   

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>5°C
Облачно с дъжд
Температура: 5°C
Усеща се като: 1°C
Вятър: север
Сила: слаб, 4.2 m/s

Времето със sinoptik.bg