Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Културата очевидно ще падне първа жертва на казанлъшкия НЭП /нова икономическа политика/ на рестрикции  

musketariГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Мрачни слухове витаят из публичното пространство на Града на розите. Става въпрос, че в Общинския съвет се подготвя изключително рестриктивен бюджет за настоящата 2016 година. Предвид съществуващата Черна дупка в общинския бюджет от около 13 млн. лева, която по време на предизборната надпревара Галина Стоянова не потвърди, но и не отрече. 

И така, познайте коя е дежурната Първа жертва в такава ситуация? Културата, разбира се! И са прави общинарите – какво е това „култура“, нито се яде, нито се пие, нито печели директни гласове. Пък и до следващите избори има толкова много време, а казанлъчани са късопаметно племе, вероятно си мислят градските старейшини.

И така, очакванията са пръв да попадне „под ножа“ общинският театър „Любомир Кабакчиев“, като бюджетът му бъде орязан наполовина, а щатът му от 35 се свие до критичната бройка от 21 души. В края на Голям Сечко ще стане ясно дали мрачните прогнози ще се оправдаят и казанлъшката култура /доколкото я има/ ще бъде посечена.

Между другото, това е първият случай, когато портал „Гласът на България“ коментира слухове. Предвид обстоятелството, че когато мрачните слухове се превърнат в истина, всеки коментар ще бъде излишен!  

 

   Fluida

   Lema BG


 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>14°C
Облачно
Температура: 14°C
Усеща се като: 14°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg