Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Инж. Цонков и Христо Пеев бяха избрани за първенци в областния кръг

injГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Днес, 19 януари в сградата на РСПБЗН – Стара Загора беше проведен областния етап от ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината”. Призът се дава на служители с висок принос за осигуряване пожарната безопасност на населението и тяхното имущество през изтеклата 2015 година. Ето и имената на победителите в трите раздела:

- в направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”, подраздел за държавни служители на младши изпълнителски длъжности - Христо Пеев – старши пожарникар в група ПГ и СД при РСПБЗН – Казанлък.

- в направление „Контролна дейност”, подраздел за държавни служители на старши ръководни и изпълнителски длъжности - инж. Цветомир Цонков – инспектор в група ДПК и ПД при РСПБЗН - Казанлък;

- в направление „Контролна дейност”, подраздел за държавни служители на младши изпълнителски длъжности - Николай Йосифов - мл. инспектор в група ДПК и ПД при РСПБЗН – ТЕЦ Марица Изток 2.

          За участие в националния заключителен етап на конкурса беше номиниран Николай Йосифов. Той участва активно в извършването на тематичните и контролни проверки в ТЕЦ „Марица Изток 2” ЕАД, а също така и в подготовка и обучение на доброволните ядра по цехове и отдели към електроцентралата.Важно е да се отбележи една негова проявена доблестна проява, свързана с оказване на помощ на пострадали граждани при автомобилна катастрофа. На 26 юни 2015 г. на околовръстния път между с. Богомилово и Стара Загора е възникнало ПТП. Движейки се в същата посока по това време мл. инсп. Николай Йосифов веднага спира и реагира, като започва да евакуира пострадалите от преобърналия се автомобил. Заедно с другишофьори изправя автомобила на колела и взема мерки за обезопасяването му така, че да не създава опасност за пътната обстановка.

--------

На снимката: инж. Цветомир Цонков

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>15°C
Слънчево
Температура: 15°C
Усеща се като: 15°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg