Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

На 24 февруари ученици и учители ще отбележат Деня на розовата фланелка

pinkГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

По едно и също време, в 12 часа на обяд на 24 февруари, 25 розови балона ще полетят от Художествената гимназия, от ХГ „Св. св. Кирил и Методий”, от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Ръжена и от двора на сдружение „Бъдеще за децата”.

По този начин казанлъчани ще се присъединят към световния Ден за борба с тормоза в училище. Към инициативата ще се присъединят и учениците от клуб „Млад доброволец” на ПМГ „Никола Обрешков”.

С „розово” настроение учители и ученици ще покажат и заявят своята гражданска позиция срещу насилието и тормоза в училище. С розови дрехи, очила, лица, изложби, мултимедийни презентации, анкети сред учениците, пана с послания, тематични часове посветени на агресията. Инициативата за включване в Деня на розовата фланелка е на казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата” с председател Мария Гинева.

Всъщност, „розовата вълна“ се надига през 2007 година като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. При откриването на учебната година група по-големи ученици се подигравали и тормозили един деветокласник заради това, че дошъл с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден двама ученици – Дейвид и Травис - решават да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен приятел. За първи път Розовият ден се отбелязва в България през 2012 година.

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>13°C
Променлива облачност
Температура: 13°C
Усеща се като: 13°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 2.1 m/s

Времето със sinoptik.bg