Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Министър Танева подписа протокол за активно сътрудничество с Франция

roziГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

За шеста поредна година Министерство на земеделието и храните участва със собствен щанд на Международното селскостопанско изложение в Париж. Тази година той наподобява българския бит и култура и е разположен на площ от 80 кв. метра.

Гостите и посетителите на изложението имат възможност да дегустират характерни за страната ни български продукти и напитки, като овче, краве, козе и биволско сирене, кашкавал от овче и краве мляко, месни колбаси със защитени географски наименования - филе „Елена“ , говежда Кайзер пастърма, луканка „Панагюрска“, локум, мед, розови продукти, вино и др. Страната ни се представя с над 15 фирми-изложителки. Интересът на посетителите към българската възрожденска къща е изключително голям.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева и директорът на Националната служба за земеделски и морски продукти на Франция (ФРАНСАГРИМЕР) Ерик Ален подписаха на 3. март протокол за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни.

Международното селскостопанско изложение в Париж се провежда за 53-ти път и е с имидж на едно от най-значимите изложения в областта на животновъдството и генетиката, земеделието, зеленчукопроизводството, гастрономията и зеления туризъм. Традиционно в него се представят над 10 000 чуждестранни изложители и се посещава от над 700 000 гости.

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>23°C
Предимно облачно
Температура: 23°C
Усеща се като: 23°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 2.6 m/s

Времето със sinoptik.bg