Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

knigaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Членовете на доброволческия клуб при ПМГ „Никола Обрешков” зарадваха посребрените дами от Дома за възрастни хора №1 в Казанлък за техния празник. Имаше от всичко по много – театър, народни танци, приказки, музика, много смях и усмивки по лицата на всички домуващи. И още нещо – младите хора се ангажираха с обновяване на съществуващата библиотеката там.

Децата решиха, че ще бъде хубаво да им подарят един нов библиотечен шкаф и да го напълнят с книги и четива, които биха били интересни за възрастните.

За тази цел екипът на сдружение „Бъдеще за децата” и младите доброволци обявяват кампанията „Дари книга за баба и дядо!”. Няма ограничения в избора и вида на литературата и всеки, който желае да бъде съпричастен към каузата и да дари старите си книги, може да се свърже с организаторите на тел: 0431/628666, 0876766020 или да заповяда на място на адрес: Казанлък, ул. „Войнишка” 25 /бившата Община №2/.

Клуб „Млад доброволец” бе създаден в края на миналата година, след провеждането на конкурс за избор на пет училища, в които да обединим децата около доброволчеството. И така изборът се спря върху ПМГ „Никола Обрешков”, Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад.Дечко Узунов”, Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий”, Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Ръжена.

В продължение на почти три месеца с децата работиха  двама от специалистите на местната организация, по специално подготвена за тях програма - на достъпен език, стъпвайки на интерактивния подход, игри, дискусии, асоциации, мултимедия, тестове. Всеки клуб ще реализира свой проект, като петте ще работят по различни каузи. Работата по петте мини проекта ще продължи до 18 април. Освен дейността „Клуб млад доброволец”, в рамките на проекта „Гласът на децата”, екипът на Сдружението трябва да реализира и още една дейност - „Запознаване на децата с възможностите за подкрепа”. 
„Гласът на децата” е проект в подкрепа на алтернативните социални услуги за деца – Център за обществена подкрепа – и Център за социална рехабилитация и интеграция за деца – гр. Казанлък. Продължителността му е 10 месеца и включва реализацията на четири основни дейности.

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>24°C
Променлива облачност
Температура: 24°C
Усеща се като: 24°C
Вятър: югоизток
Сила: лек полъх, 1.8 m/s

Времето със sinoptik.bg