Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

На 15 март е благотворителният концерт за възстановяване рухналата сграда на Математическата

mimiГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Приятел в нужда се познава! А най-човешкото качество е съпричастието. Нека заедно помогнем на учениците от елитната казанлъшка гимназия ПМГ „Никола Обрешков“, които вече от девет месеца са без собствена сграда. Учениците от 12 „а“ клас организират благотворителен концерт „Заедно можем повече“, средствата от който ще бъдат използвани за подпомагане на изграждането на обновената сграда на ПМГ.

Началото на спектакъла е на 15 март, вторник, в Дома на културата „Арсенал“, началото е от 18:00! С двама от инициаторите – Александър Колев и Мария Марчева – разговаряме за същността на начинанието.

Как се роди идеята за концерта?

Александър Колев: - Идеята за концерта и въобще за някаква дейност с цел подпомагане възстановяване сградата на училището ни дойде още в седмицата, когато тя се срути. След инцидента ние, учениците, бяхме преместени в сградата на ОУ „Мати Болгария“ и макар да продължихме с учебните занятия, имаше нещо, което ни липсваше. Просто обстановката, духът, цялостното усещане не беше същото. Затова решихме, че ще организираме концерт следващата учебна година, тъй като до края на учебната година оставаше по-малко от седмица…

Мария Марчева: - По-късно първоначалната идея бе разработена като проект по „Свят и личност“. Разработихме подробен сценарий за концерта. След това поканихме талантите от ПМГ заедно да направим един зрелищен спектакъл… Много бихме искали да благодарим на всички, които помогнаха за реализирането на нашия проект

Какви са очакванията ви от концерта?

Александър:

-  Очакваме казанлъшката общественост да откликне на нашата покана, за да можем да съберем средства за възстановяване материалната база на училището.

Мария:

-  Нашата цел е да напомним на обществото, че образованието все още е изключително важно за развитието на младите хора, и че е отговорност на обществото да се погрижи за това да се обръща внимание на наболелите проблеми, свързани с него.

Какво е вашето послание към гражданите на Казанлък?

Александър:

-  Да бъдат съпричастни към нашата кауза. Знаем, че живеем в трудни времена, но въпреки това вярваме че повечето наши съграждани ще подкрепят тази инициатива.

Мария:

-  Ще ви бъдем много благодарни, ако ни помогнете в нашата борба да спасим училището си от обречеността да бъде оставено на произвола на съдбата!

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>20°C
Предимно ясно
Температура: 20°C
Усеща се като: 20°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.3 m/s

Времето със sinoptik.bg