Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Един разговор с Виктория Ершова в навечерието на премиерата на първия ѝ филм

decataГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

На 22 март, вторник, от 19:45 часа в столичния Дом на киното е началото на българската премиера на документалния филм „Децата на тихата революция“. Негов сценарист, режисьор и продуцент е казанлъчанката Виктория Ершова, която от дълги години живее в Лос Аджелис. Разговаряме с Виктория за вълненията в навечерието на премиерата в рамките на международния София Филм Фест, както и за новите ѝ филмови проекти.

Колко години ти отне този твой филм за децата на тихата революция, Виктория?

-  Много! Започнах да го снимам през 2005-а, но понеже учех режисура тогава с профил „игрални филми“, този проект не беше част от програмата на консерваторията и цели 3 години нямах време да работя повече върху него.  Така че, в действителност работих върху филма около 6 - 7 години, като последните три бяха в по-голяма степен посветени на него. 

Доволна ли си от крайния резултат и каква съдба очакваш да има този филм?

- Доволна съм, че дадох най-доброто от себе си. Не искам да имам определени очаквания за това как ще бъде приет филма.  Що се отнася до фестивални участия - надявам се, че ще бъде показан и на други кинофоруми, освен София Филм Фест… както в България, така и по света.  След като минат тези фестивални изяви, планирам да бъде разпространяван и в интернет.

Какви са новите ти проекти, по които работиш?

- Имам още един документален проект, започнат много отдавна и незавършен, понеже работих по „Децата на тихата революция“. Той е за една жена, осиновена като новородено бебе, която намира биологичния си баща на 52-годишна възраст. Бащата се оказва много интересен герой - известен радио-водещ от 50-те и 60-те години в гр. Монтерей, Калифорния, който брои Клинт Ийстууд, Франк Синатра и Дийн Мартин сред приятелите си.  Всъщност, първият филм на Клинт Ийстууд като режисьор е базиран най-общо върху историята на майката и бащата на главната героиня (осиновената дъщеря).  Снимах първата среща между бащата и дъщерята и имам доста интересен материал.  Но все още търся финансиране и копродуценти, за да мога да завърша този проект.

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>22°C
Слънчево
Температура: 22°C
Усеща се като: 22°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 0.6 m/s

Времето със sinoptik.bg