Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Западът няма имунитет, ние от Изтока можем да се съпротивляваме, твърди Джамбазки

adГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

В изключително точно и емоционално изказване снощи в Казанлък евродепутатът Ангел Джамбазки изясни причините и начините за справяне с бежанския поток към Европа. Сирийците могат да имат статут на бежанци само в „първата съседна сигурна страна“, сочи международното право. И тази страна в случая е Турция.

В Европа те не могат да бъдат третирани като бежанци, а като икономически емигранти. Германците в лицето на Меркел направиха огромна грешка. Поканиха сирийците, като си мислеха, че те ще бъдат евтина работна ръка. Но си направиха криво сметката – тези хора отиват там само и единствено заради социалните помощи, те нямат никакво намерение да се интегрират в европейските общества.

„Който българин твърди, че Турция е приятелска на България страна, той или е ограничен в мисленето си, или е купен!“, заяви Ангел Джамбазки. Турция е попаднала в плен на неоосманистката идеология, която налагат Ердоган и Давутоглу, и която изисква налагане на турско влияние – културно-религиозно, икономическо и политическо – върху съседните страни, които някога са били част от Османската империя. Турция все още държи под окупация северната част на Кипър, който вече е в Европейския съюз. Как си представя Ердоган, че неговата страна, която е образец на недемократична и агресивна държава, може да стане член на ЕС?!

„Ние сме доволни, че правителството се вслуша в нашите настоявания и обяви за персона нон грата турски дипломати, които се изживяваха като кадровици в някои български партии“, подчерта евродепутатът от ВМРО.  

Според него, възстановяването на българската наборна армия е въпрос на време. ВМРО отдавна настоява за това. Показателно е, че почти всички техни идеи и предложения първо се приемат на нож от другите партии, но после стават реалност. Вземете за пример телената ограда по границата с Турция, изпращането на армията на границата, задължителното гласуване…

„Западът е загубил съпротивителните си сили, сам се е омотал в своята „политкоректност“ спрямо чужденците. За добро или зло ние, от бившия Източен блок – Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Румъния и България – сме запазили своя имунитет и можем да оцелеем във враждебна среда“, смята Джамбазки.

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>21°C
Слънчево
Температура: 21°C
Усеща се като: 21°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 0.8 m/s

Времето със sinoptik.bg