Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“ обявява национален фотоконкурс

orГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

По повод 60 години от създаването на Национален парк-музей „Шипка“ се обявява национален фотографски конкурс на тема „И днес йощ Балканът“. Идеята е на директора на националния парк-музей „Шипка – Бузлуджа“ Чавдар Ангелов, а организатори са Министерството на културата, парк-музеят и Фотографската академия „Янка Кюркчиева“. Целта на конкурса е да бъде разказана историята и развитието на Национален парк-музей „Шипка“. Конкурсът дава възможност да се свърже това историческо място навръх Балкана със следващите поколения, като се отдаде почит към героите, дали живота си за свободата на България. Инициативата позволява да се опише със средствата на художествената фотография това свидно за всеки българин място, изпълнено с исторически събития, патриотизъм и красива природа.

Националният фотографски конкурс е дигитален салон. Участието е безплатно. В него могат да участват всички български фотографи – професионалисти и любители. Участниците имат право да изпратят до 4 снимки, както и серии до 3 снимки всяка (която ще се счита за една творба).  За участие ще се приемат само jpeg файлове. Файловете трябва да бъдат в 8-битов цвят RGB, формат jpeg, мин. 3000 px по дългата страна, 240 dpi и с минимум jpeg компресия 10.

Изпращането става по един от следните начини:

-         На адреса на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ (за файлове, записани на електронен носител CD): гр. Казанлък 6100, ул. „П. Р. Славейков“ № 8, Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, за фотоконкурса;

-        На  е-mail : Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Името на файла трябва да съдържа следните данни: име, презиме, фамилия, име на творбата (не повече от 15 знака). Имената на файловете се изписват на латински, като между отделните компоненти се избира _(долно тире), а не интервал.

Например:

          Pavel_Nikolov_Penev_Vechnost_01.jpeg – за индивидуален кадър;

          Pavel_Nikolov_Penev_Pokoleniya_02_seria_01.jpeg – за серия, като последните цифри обозначават последователния номер на снимката от серията;

Данните за участие трябва да бъдат попълнени съответно и във формуляра за участие. Файловете, както и снимките, записани на CD не подлежат на връщане.

Важно - творбите, взели участие в представителната изложба, стават притежание на организаторите, като се запазват всички авторски права, предвидени от закона.

Ето какъв е и наградният фонд:Първа награда – 600 лв. и Златен медал от НС Фотографска академия „Янка Кюркчиева“; Втора награда – 400 лв. и Сребърен медал от НС Фотографска академия „Янка Кюркчиева“; Трета награда – 200 лв. и Бронзов медал от НС Фотографска академия „Янка Кюркчиева“; Специални награди на други организации; За най-млад участник в салона – предметна награда. Всеки автор, който бъде допуснат до финалната  изложба ще получи диплом.

Краен срок за приемане на творбите: 15.07.2016 г.; Журиране на конкурса: 30.07-01.08.2016 г.; Обявяване на резултатите на сайта на музея и уведомяване на участниците във финалната изложба: 05.08.2016 г.; Откриване на изложбата: 09.08.2016 г.; Връчване на наградите: 19.08.2016 г. в залите на Художествена галерия – Казанлък.

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>30°C
Слънчево
Температура: 30°C
Усеща се като: 30°C
Вятър: югоизток
Сила: лек полъх, 2.0 m/s

Времето със sinoptik.bg