Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Жоро Атанасов благодари на всички, които помогнаха за уъркшопа

rabotilnicaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

В рамките на три дни Военен клуб – Казанлък бе сцена на театъра, на приятелството, на любовта и на въображението. 70 млади актьори от Казанлък, Стара Загора и Бургас твориха и се забавляваха в уъркшопа, който бе организиран от Георги Атанасов, ръководител на театрална формация „Нашенци”. 

Уъркшопът стартира на  25. март, когато  лично Борис Кърчев, председател на Фондация „Чудомир”, поздрави децата, техните ръководители и организаторите на проявата. След бързо опознаване и няколко въвеждащи упражнения групата посети Исторически музей „Искра”, а след това гостува и на откриването на Чудомирови празници. Във втория ден Радослава Ганозова, гост-лектор, запозна младите театрали с техники и упражнения от невролингвистичното програмиране - система за постигане на успех във всички области на живота чрез използване на техники и модели, заимствани от най-успешните хора в дадена област. В съботния ден бяха разработвани и реклами по групи.  А в последния ден на работилницата участниците направиха едно дълго и увличащо четене на Чудомир. И, разбира се, всички заедно празнуваха Международния ден на театъра.

Въпреки че се провежда за първи път, театралният уъркшоп успя да обедини много съмишленици, получи подкрепа от местният бизнес и много добри отзиви. Събитието се организира със съдействието на Военен клуб - Казанлък, Зеолитна вода „Севтополис“ и „Сервиз Комплект ЕООД”, Ротари клуб - Казанлък, ресторант „Стадиона“, ресторант „Quickly”,„Хляб и хлебни изделия” ООД, “Казанлък хляб” ООД от Розово, х-л „Арсенал“ „Лукс Принт“ ЕООД, Винарска изба „Свобода“ - Чирпан.  За да реализира Работилницата, театрална формация „Нашенци” получи и финансово дарение от физическо лице. Жоро Атанасов изказва огромни благодарности на всички, които подадоха ръка и подкрепиха това начинание! 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>26°C
Променлива облачност
Температура: 26°C
Усеща се като: 26°C
Вятър: югоизток
Сила: лек полъх, 2.1 m/s

Времето със sinoptik.bg