Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Казанлъчани вече ще могат да плащат паркинг чрез SMS

stikerГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

,,Story stickers in Kazanlak” е проект, създаден изцяло от млади хора за млади хора. Красивите лепенки по оригинален и забавен начин ще разказват за известни личности и места от региона, но това не е краят на историята. На всеки стикер е изобразен уникален QR код.

При сканиране, чрез специално безплатно приложение на модерен мобилен телефон, баркодът ще „препраща“ потребителите към туристически сайт. На интернет страницата, разработена също от младите ентусиасти, ще бъдат представени различни туристически обекти от богатото културно-историческо наследство на Долината на розите и на тракийските царе. Желанието на младите новатори е все повече техни връстници да познават древното минало на казанлъшкия регион. Модерната услуга е разработена от младежи от Казанлък, спецове в сферата на информатиката, фотографията, туризма, графичния дизайн и живописта.  ,,Story stickers in Kazanlak” се осъществява с финансовата подкрепа на Община Казанлък и съдействието на Младежки общински съвет – Казанлък. Официалният старт на проекта ще бъде на 5 април в Младежки дом от 18:30 часа.

И още една технологична новина - в началото на месец май Община Казанлък ще предложи новата за града услуга „СМС паркиране“.  Това стана възможно след приемането от общинските съветници на Наредба №4 за спиране, паркиране и престой на ППС на територията на града, в която са регламентирани условията и възможностите за паркиране и плащане. След промените те вече стават три: талони за паркиране, паркомати и чрез СМС.

Телефонният номер за заплащане чрез СМС за всички зони за паркиране в града ще бъде един и същ и за трите мобилни оператора: 13431, на цена 1 лв. без ДДС, като услугата ще позволява в рамките на заплатения час шофьорът да смени мястото на паркиране и да премести автомобила от една платена зона в друга. Максималното време за престой е до три часа.

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>22°C
Предимно облачно
Температура: 22°C
Усеща се като: 22°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 2.0 m/s

Времето със sinoptik.bg